Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η αλήθεια για TV100 & FM100 (ΔΕΠΘΕ)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ TV100 & FM100


Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες για τα Δημοτικά Μέσα ενημέρωσης εμείς απλά θα σας παρουσιάσουμε τα δεδομένα που έχουμε συγκεντρώσει, με πολύ κόπο, χωρίς να εκφράσουμε άποψη. Όλες οι πληροφορίες που ακολουθούν είναι διασταυρωμένες και...
 δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε δημόσια περισσότερες από μία φορές ότι είναι πρόθεση του να συνεχίσουν να λειτουργούν τα δημοτικά μέσα.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι το ποσό των 6,1 εκ., που κόστισε φέτος στον Δήμο η ΔΕΠΘΕ, θα μειωθεί.

Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη θέση του όμως η ανάγκη για περικοπές οδήγησε το Δ.Σ. της εταιρείας να πάρει απόφαση για μη ανανέωση των συμβάσεων 5 εργαζομένων (σχεδόν τριπλάσιος αριθμός συμβάσεων λήγει το Μάιο).

Ομάδα ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στον Γιάννη Μπουτάρη με πρώτο τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Χασδάι Καπόν, έχει ζητήσει το κλείσιμο των δημοτικών μέσων ενημέρωσης. Και σε αυτή την ομάδα ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε ότι τα δημοτικά μέσα θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Ο δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ, Φίλιος Στάγκος, σε συνάντηση που είχε το Σάββατο με τους δημοσιογράφους της TV100, δήλωσε ότι δεν θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου εάν δεν ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη που διενεργείται στην εταιρεία και δεν αποδειχθεί ότι η εταιρεία είναι βιώσιμη. Το πόρισμα θα είναι συνάρτηση του αποτελέσματος της πραγματογνωμοσύνης και του ποσού που θα διαθέσει ο Δήμος για τη λειτουργία της ΔΕΠΘΕ.

Ο δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ, Φίλιος Στάγκος, κατά τη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους της TV100 παραδέχθηκε ότι εισηγήθηκε κόψιμο όλων των εκπομπών και νέο ξεκίνημα με αιχμή του δόρατος το απογευματινό δελτίο ειδήσεων. Στο κόψιμο των εκπομπών υπήρξαν μεμονωμένες αντιδράσεις από τον υπηρεσιακό διευθυντή του σταθμού, Αντώνη Οραήλογλου, από τον διευθυντή του αθλητικού τμήματος, Κώστα Βασιλόπουλο, από τον πρώην διευθυντή της ΕΤ3, Χρήστο Νικολαΐδη και από τη δημοσιογράφο Βιβή Ανδρίτσου. Και οι τέσσερις διαθέτουν τη δική τους εκπομπή.

Η πλειοψηφία των δημοσιογράφων της TV100 εξέφρασε την άποψη ότι είναι ανάγκη να απομονωθούν οι συμφεροντολογικές φωνές και να υλοποιηθούν οι προτάσεις του κ. Στάγκου για να προχωρήσει το νέο πρόγραμμα και να μην κλείσει η τηλεόραση από μόνη της.

Μεταξύ άλλων στο ΔΣ της ΔΕΠΘΕ προτάθηκε η διακοπή των υπερωριών.

Όσον αφορά στο θέμα της πληρωμής των εργαζομένων, η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Σοφία Ασλανίδου ξεκαθάρισε με τηλεφώνημά της στον εργασιακό εκπρόσωπο, Γιώργο Σαράντο, ότι η εξόφληση Ιανουαρίου θα καταβληθεί κανονικά.

Ο διευθυντής Αντώνης Οραήλογλου έχει υποβάλλει την παραίτησή του όμως παραμένει στο τιμόνι του καναλιού ως υπηρεσιακός διευθυντής.

Οι επόμενοι δύο μήνες είναι καθοριστικοί για το αν οι 220 εργαζόμενοι της ΔΕΠΘΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται ή αν θα δουν την πόρτα της ΔΕΠΘΕ κλειστή.
Πηγή: http://taxalia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου