Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΟΔΙΑ ΤΕΛΟΣ

«Πόλεμος» στα διόδια 3-5 μ.μ

Δημοσίευση 09/01/2011 11:20 Ανανέωση 09/01/2011 11:37
Συντάκτης:Άρτεμις Σκορδίλη Τα ραντεβού στις… εθνικές οδούς έρχονται το ένα μετά από το άλλο και η κόντρα των οδηγών Ι.Χ με τις εταιρίες εκμετάλλευσης του εθνικού οδικού δικτύου οδηγείται στα άκρα.
Καθημερινά, περίπου πέντε στους δέκα οδηγούς περνούν τα διόδια χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο. Φτάνουν στους σταθμούς διοδίων, κατεβαίνουν από τα οχήματά τους, σηκώνουν τις μπάρες και συνεχίζουν τη διαδρομή τους.
Σήμερα το Πανελλαδικό κίνημα εναντίον των διοδίων δίνει νέο ραντεβού στις 15:00 μετά το μεσημέρι, ανοίγοντας τις μπάρες σε όλο το εθνικό δίκτυο από τη Θεσσαλονίκη έως την Τρίπολη, αντιδρώντας στα χαράτσια των μεγαλοεργολάβων.
«Δεν πληρώνουμε τα διόδια, δεν πληρώνουμε την κρίση τους»
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Ενάντια στα Διόδια, δήλωσε στο newsbomb.gr:
«Όλοι έχουμε δώσει ραντεβού σήμερα για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στη παραχώρηση των δημόσιων δρόμων στις ιδιωτικές εταιρίες, με την ευλογία του κράτους και των κυβερνήσεων.»
Και συμπλήρωσε: «Ζητάμε την κατάργηση όλων των διοδίων. Ακόμα και αν καταργηθούν δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε ενάντια σε όλα αυτά που ταλανίζουν την ζωή μας.
«Πήραμε την τύχη της ζωής στα χέρια μας»
Οι Επιτροπές Αγώνα Μαγνησίας και Λαρίσης Κατά των Διοδίων, θα ανοίξουν τα διόδια του Μοσχοχωρίου στις 12:00, ενώ του Μακρυχωρίου, Πυργετού στις 15:00 μετά το μεσημέρι, όπου θα σηκώνουν τις μπάρες για να περνούν χωρίς πληρωμή τα αυτοκίνητα.
«Η επικοινωνιακή προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος της τελευταίες ημέρες, για φωτογράφιση των οχημάτων, έχουν καταρρεύσει. Αντίθετα καταλάβαμε ότι συσπειρώθηκαν περισσότεροι πολίτες στο κίνημα», δήλωσε στο newsbomb.gr o Γιάννης Χατζηγιάννης, μέλος Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας.
Ο κ. Χατζηγιάννης πρόσθεσε: «Το κίνημα υποτιμήθηκε, πίστεψαν πως είμαστε γραφικοί για να κάνουμε μόνο φασαρία. Σήμερα όλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα.»
Ένας εργαζόμενος για να κάνει τη διαδρομή από το Βόλο στη Λάρισα και να επιστρέψει, πρέπει να πληρώσει 5, 80 ευρώ στα διόδια. Δηλαδή περίπου 1.500 ευρώ τον χρόνο για να μπορεί να πάει στην δουλειά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κοινοπραξίες, που κατασκευάζουν τους αυτοκινητοδρόμους, φαίνεται πως δεν θα εμποδίσουν την σημερινή κινητοποίηση.
Πηγή: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου