Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Αντίποινα για τη διαρροή στο Wikileaks

«Απειλεί» το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Αντίποινα για τη διαρροή στο WikileaksΜε απειλές αντεπιτίθεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή τη διαρροή εγγράφων από τον ιστότοπο Wikileaks.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδα New York Times το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε εκατοντάδες από τις πηγές του στο εξωτερικό για ενδεχόμενα αντίποινα που μπορεί να υποστούν μετά τη διαρροή αμερικανικών, απόρρητων εγγράφων και τηλεγραφημάτων από τον ιστότοπο Wikileaks.
Περίπου τριάντα διπλωμάτες στην Ουάσινγκτον και σε διάφορες χώρες θα αναλάβουν να ενημερώσουν "εκατοντάδες προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυβερνητικούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες".
«Ορισμένοι έφυγαν από τις χώρες τους και άλλοι στάλθηκαν σε άλλες χώρες», αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει μέχρι σήμερα ενημερωθεί για τυχόν επιθέσεις ή συλλήψεις που να συνδέονται άμεσα με τη διαρροή των εγγράφων. Όμως οι διπλωμάτες επισημαίνουν πως μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα παρά μόνο το 1% των εγγράφων που έχει στη διάθεσή του ο ιστότοπος
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου