Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

And the Oscar goes to….

Επιμέλεια κειμένου : Βασιλική Ζησιάδη
Τα φαβορί, Natalie Portman και Colin Firth, επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους κερδίζοντας τα Όσκαρ Α' Γυναικείου και Α' Ανδρικού ρόλου αντίστοιχα, σε μια βραδιά που κύλησε χωρίς εκπλήξεις. Το "The King's Speech" κέρδισε το τίτλο της καλύτερης ταινίας, ενώ ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου δεν κατάφερε να διακριθεί.
Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίστηκε η τελετή
της 83ης απονομής βραβείων Oscar μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδας, στο Los Angeles των ΗΠΑ στο Kodak Theater, ανάμεσα σε πλήθος κόσμου, με ενδιαφέρουσες και λαμπερές παρουσίες καθώς και ιερά "τέρατα" συντελεστών της 7ης τέχνης. Η απονομή τελείωσε λίγο μετά τις 06.30 πρωινής ώρας Ελλάδας.
Οι οικοδεσπότες

Χωρίς εκπλήξεις το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στην Natalie Portman για το "Black Swan".
Natalie Portman
Όσκαρ A' ανδρικού ρόλου στον Colin Firth για την ερμηνεία του στο "The King's Speech".
Colin Firth
Καλύτερη ταινία το "The King's Speech", συγκεντρώνοντας τα περισσότερα των φετινών Όσκαρ.
Το Όσκαρ σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον Tom Hooper  για το "The Κing's Speech"
Πρωτότυπο σενάριο : στον David Seidler για το "The King's Speech"
Καλύτερο Make up στο "Wolfman".
Φωτογραφίας : Στον Wally Pfister για το "Ιnception".
Σκηνικά : Στον Stefan Dechant για το "Alice in Wonderland".
Όσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους Animation : "The Lost Thing".
Καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους Animation: "Toy Story 3".
Καλύτερα κοστούμια :  "Alice in wonderland".
Καλύτερης μουσικής, εφέ, και ηχητικά : στον Trent Reznor και στον Atticus Ross για το "Inception".
Στην ταινία "Social Network" για το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο, από το βιβλίο "The Accidental Billionaire" του Ben Mezrich.
Καλύτερη ταινία, μικρού μήκους : "God of Love".
Καλύτερο ντοκυμαντέρ : "Stranger no more"
Καλύτερο τραγούδι : "We belong together"  στον Randy Newman στην ταινία "Toy story 3".
Ο Christian Bale στο "The Fighter" κέρδισε το Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου και η Melissa Leo επίσης το Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου για την ίδια ταινία, κλέβοντας από την Helena Bonham Carter και την απογοητευμένη 14χρονη Hailee Steinfeld τη δόξα και το φιλόδοξο κασέ.
Μπορεί ο "Κυνόδοντας" να έφτασε στην πηγή και να μην κατάφερε να πιάσει στη στάμνα το νερό, αλλά τουλάχιστον μας έκανε υπερήφανους και τόνωσε τις ελπίδες μας πως η τέχνη και η έμπνευση είναι δυο αλληλένδετα ζωντανά στοιχεία εδώ, παρά τις πολλές δυσκολίες, κέρδσε τις εντυπώσεις. Από τις υποψηφιότητες για την καλύτερη ξένη ταινία, η Δανέζικη ταινία «In a Better World» της Susanne Bier, εξουδετέρωσε ακόμα και τη δυναμική της Μεξικάνικης «Biutiful» -του Alejandro Gonzalez Inarritu που θεωρητικά αποτελούσε το πρώτο φαβορί, ανάμεσα στις υπόλοιπες.
Melissa Leo
Για τη βιομηχανία του κινηματογράφου, τα Όσκαρ είναι μια τελετή απονομής βραβείων. Για τους υπόλοιπους από εμάς, είναι απλά ένα show, να έχουμε να λέμε.
Έτσι, ενώ αδυνατούμε να φέρουμε στη μνήμη μας εικόνες από την απονομή του περασμένου έτους, ενδεχομένως τον Cameron και το "Hurt Locker" ή τον μοναχικό Christopher Reeve onstage, στο wheelchair του.
Nicole με τα 150 διαμαντένια (antique) καράτια της, άκρως εντυπωσιακή.
Και μπορεί στο Λος Άντζελες το κρύο να είναι τσουχτερό, οι κυρίες ωστόσο που εισέρχονται στο χώρο της απονομής εδώ και δύο ώρες, διασχίζοντας το κόκκινο χαλί επιβάλλεται να αφήνουν στη θέα των φωτογράφων τα πλούσια μπούστα τους, να προβάλλουν μέσα από τις πανάκριβες τουαλέτες, ειδικά σχεδιασμένες για την ξεχωριστή βραδιά.
Άλλωστε αποτελούν την πινελιά των βραβείων και το κουτσομπολιό που θα τροφοδοτούν για το υπόλοιπο της χρονιάς τα ΜΜΜ. Υποψήφιες όπως η Natalie Portman, η Amy Adams, η Jennifer Hudson και πολλές άλλες ακόμα παρευρισκόμενες, αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για τα ρούχα των σχεδιαστών τους από κοινού, με την ασυναγώνιστη λάμψη της βραδιάς. Στο εμπορικότερο γεγονός της χρονιάς, το αμερικάνικο όνειρο φαντάζει ακόμα πιο προσιτά γοητευτικό, στα μάτια των κοινών θνητών.
Η απονομή των Όσκαρ, με 41 εκατομμύρια θεατές το προηγούμενο έτος, είναι η δεύτερη τηλεοπτική εκπομπή του έτους, μετά το Super Bowl. Διαφημίσεις κατά τη διάρκεια της εκπομπής ABC αποφέρουν έναν μέσο όρο 1,7 εκατομμύρια $ ανά 30 δευτερόλεπτα του εμπορικού χρόνου στον αέρα. Ποσόν καθόλου ευκαταφρόνητο και οι παραγωγοί τρίβουν τα χέρια τους, για τον πακτωλό χρημάτων που προέρχεται από αυτό το καλλιτεχνικό γεγονός, ανεβάζοντας στα ύψη τα κασέ τα προσωπικά και των εταιρειών που αντιπροσωπεύουν.

Η παρουσία πολλών προσωπικοτήτων της τέχνης στην 83η τελετή απονομής άκρως ενδιαφέρουσα, σε λαμπερες εμφανίσεις και ζευγάρια πρώην με νυν αγαπημένους. Ξεχώρισαν πολλοί καλλιτέχνες και λόγω της κομψότητας και λόγω της επιβλητικής τους προσωπικότητας, διασχίζοντας με διάχυτη τη σιγουριά το περιβόητο κόκκινο χαλί :
Ξεχωρίσαμε αρκετούς από αυτούς, όπως :
Mandy Moore
Scarlett Johanson
Kevin Spacey
Amy Adams
Justin Timberlake
Sharon Stone
Colin Firth (kings speech) με την συμπρωταγωνίστριά του Helena Bonham Carter
Celine Dion
Danny Boyle
Colin Firth
Jeremy Renner
Nicole Kidman
Jennifer Hudson
Halle Berry
Christian Bale (Fighter)
Matthew McConaughey
Gwyneth Paltrow
Mark Wahlberg και πολλοί άλλοι.



Η ηθοποιός Michelle Williams


Από τις πλέον καλοντυμένες

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου