Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ....; ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ!!

Με ταινία επιστημονικής φαντασίας του '70 έχει αρχίσει να μοιάζει η ζωή στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες "αναπτυγμένες" χώρες. Θυμάμαι κάποιες από αυτές που έδειχναν τους ανθρώπους να βαδίζουν σαν  ρομποτάκια , πηγαίνοντας στην δουλειά παραταγμένοι σε μεγάλες σειρές!! Θυμάμαι ακόμη πως κάθε μέρα ήταν υποχρεωμένοι να κάθονται σ' ένα μηχάνημα που συνδεόταν με το κεφάλι και τους
κρατούσε τα μάτια ανοιχτά, προβάλλοντας στην κόρη του ματιού εικόνες, για να τους κάνουν πλύση εγκεφάλου!!
Κοιτάζοντας στις μέρες μας τους ανθρώπους των μεγαλουπόλεων (και όχι μόνο) παθαίνω πλάκα με τις ομοιότητες που συναντώ!!!! Αν ξυπνήσεις πρωινές ώρες και σταθείς στις εισόδους του μετρό, στις στάσεις των αστικών ή ακόμη και στα πεζοδρόμια των πολυσύχναστων περιοχών, βλέπεις ορδές ανθρώπων να πηγαίνουν και να έρχονται σαν καλοκουρδισμένα στρατιωτάκια. Εγώ ευτυχώς (ακόμη) μένω στην επαρχία.
Το καλοκαίρι λοιπόν πηγαίνοντας κάποιο απόγευμα σε καφενείο του χωριού μου, κάθισα έξω μαζί με τους περισσότερους θαμώνες!! Ξαφνικά μόλις πήγε 6 ή 7 η ώρα συνέβη κάτι που μέχρι εκείνη την στιγμή το είχα συναντήσει μόνο όταν περνούσε κηδεία! Όλοι όσοι κάθονταν έξω σηκωθήκανε με διαφορά δευτερολέπτων μεταξύ τους και μπήκαν στο καφενείο!!! Είχαν αρχίσει "ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ". Ρίχνοντας μια ματιά μέσα, είδα περίπου 15 άτομα να έχουν στηθεί μπροστά στην τηλεόραση και να έχουν κολλήσει το βλέμμα πάνω της.
Ανατρίχιασα!! Μου ήρθαν στο μυαλό εικόνες από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έλεγα πριν. Με την μόνη διαφορά ότι τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα!!! Στις ταινίες τους ανθρώπους τους έδεναν και τους κρατούσαν τα μάτια ανοιχτά με την βία. Τώρα μόνοι τους σηκωθήκαν λες κι ένα μαζικό εσωτερικό βιολογικό ρολόι σήμανε συναγερμό!!
Άρχισα να τρομοκρατούμαι..... Τα δύο χρόνια "αποχής" απ' την τηλεόραση  μ' έκαναν να χάσω τον συγχρονισμό μου με την κοινωνία.... Ξαφνικά συνειδητοποίησα πως δε θα μπορέσουν ποτέ ν' αλλάξουν τα στραβά αυτού του τόπου.... πως το μεγαλύτερο όπλο που είχε έχει και ίσως συνεχίσει να έχει ο άνθρωπος, είναι η κοινωνικότητά του .... πως πλέον είναι σχεδόν ακατόρθωτο να βρεθούν λύσεις στα προβλήματά μας, γιατί όλοι εκπαιδευόμαστε από τους ίδιους "δασκάλους". Η μόνη διαφορετικότητα στις απόψεις του ενός με του άλλου εξαρτάται από το ποιου κόμματος οπαδοί είμαστε. Δεν διαμορφώνουμε εμείς τα κόμματα, αλλά τα κόμματα εμάς.

Δεν είμαι εγώ ο έξυπνος κι οι υπόλοιποι ανόητοι!!! Δεν υπάρχουν ανόητοι (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Υπάρχουν ανημέρωτοι πολίτες, παραπληροφορημένοι και εντέχνως πωρωμένοι!!!
Ξυπνάτε αδέρφια!!!!!
Μας "ναρκώνουν" ώστε να μη μπορούμε να κρίνουμε!
Μας πωρώνουν ώστε να γινόμαστε αντίπαλοι μεταξύ μας και να μπορούν να μας κουμαντάρουν όπως θέλουν.
Προστατέψτε με κάθε τρόπο την ελευθερία του λόγου και της ενημέρωσης, ακόμη κι αν αυτά που λέγονται τα θεωρείτε ψέματα κι ανοησίες. Ψάξτε, ρωτήστε και πάνω απ' όλα μιλήστε μεταξύ σας. Μπορεί αυτό που νομίζετε ψέμα να μην είναι!! 
Προσπαθήστε να ενημερώνεστε από πηγές διαφορετικών απόψεων, όχι από μία!
Αποφασίστε μόνοι σας για τα προβλήματά σας, χωρίς να περιμένετε τις λύσεις των πολιτικών και απαιτήστε απ' τους πολιτικούς να τα εφαρμόσουν.
Υ.Γ.
Ποτέ μου είχα καταλάβει, πως δύο άνθρωποι που μένουν στο ίδιο χωριό, έχουν λίγο πολύ τα ίδια περιουσιακά στοιχεία, τις ίδιες καλλιέργειες, με λίγα λόγια τα ίδια συμφέροντα, να κάθονται στο καφενείο και να συμφωνούν στο τί πρέπει να γίνει ώστε να ξεπεράσουν τα τυχόν προβλήματά τους αλλά μόλις έρθει ο χρόνος για να ψηφίσουν, συμπεριφέρονται ως οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων. Δεν τους ενδιαφέρει αν η "ομάδα" τους παίζει καλή μπάλα. Πάντα παίζει καλύτερα. Κι αν χάνουν φταίει ο διαιτητής ή η πουτάνα η μπάλα!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου