Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

15.03.2011
Όπως αναφέρουν πολλά site τις τελευταίες ώρες, στο Internet εμφανίστηκε πλειάδα εικόνων και πληροφοριών για το επερχόμενο λειτουργικό της Microsoft, τα Windows 8.
Windows 8: Εμφανίστηκαν οι πρώτες εικόνες στο Internet
Οι εικόνες δείχνουν μικρές βελτιώσεις στην taskbar του λειτουργικού, με προσθήκη της εικόνας του χρήστη που είναι logged in εκείνη τη στιγμή, επιβεβαιώνοντας τις φήμες πως στα Windows 8 θα
είναι δυνατή η σύνδεση με ένα Windows Live ID, φανερώνοντας τις προθέσεις που έχει η Microsoft να εισάγει cloud-υπηρεσίες στη νέα έκδοση.
Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως στα Windows 8, εκτός από το νέο, πιο απαιτητικό UI για τα ισχυρά συστήματα, θα υπάρχει και ένα πιο ελαφρύ, που θα ονομάζεται "Aero Lite" και θα έχει στοιχεία απ' το "Metro UI" που η Microsoft έχει ενσωματώσει σε πολλές εφαρμογές της, με πρώτο και καλύτερο το Office. Το "Metro UI" περιλαμβάνει τη γνωστή κορδέλα (ribbon) με στοιχεία και επιλογές, αυτή τη φορά, όμως, θα υπάρχει σε όλο το λειτουργικό σύστημα.
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα: 196255_189949867709874_100000845872707_414492_4643034_n.jpg Εμφανίσεις: 384 Μέγεθος: 35,4 KBΠέραν απ' αυτά, κυκλοφόρησε και μία εικόνα που δείχνει ένα ανασχεδιασμένο παράθυρο του Windows Explorer, στο οποίο ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τη γλώσσα εμφάνισης του λειτουργικού συστήματος. Με αυτό δίνεται η εντύπωση πως το νέο λειτουργικό θα υποστηρίζει περισσότερες γλώσσες "out of the box" (φερ' ειπείν, κάποιος κατασκευαστής θα μπορεί να φτιάξει μόνος του γλώσσα εμφάνισης για τα Windows 8), παρά μια δυνατότητα απλής λήψης, όπως στα Windows 7.
Το παζλ των διαρροών ήρθαν να συμπληρώσουν και οι πρώτες εικόνες απ' το Office 15, που αναπτύσσεται χωρίς τυμπανοκρουσίες απ' τη Microsoft. Οι εικόνες δείχνουν ελάχιστες αλλαγές στην κορδέλα εργασίας, κάτι το οποίο είναι λογικό αφού το νέο Office βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της Μ2.
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα: w8m3streambuttons.png Εμφανίσεις: 224 Μέγεθος: 33,9 KBΤέλος, στη διπλανή εικόνα βλέπουμε τα κουμπιά των παραθύρων του θέματος "Aero Lite" που θα περιλαμβάνει στοιχεία του "Metro UI".
Τα Windows 8, πέραν των αισθητικών αλλαγών, φημολογείται πως θα περιλαμβάνουν ένα App Store, επιλογές για Factory Reset (χωρίς, όμως, την απώλεια των δεδομένων και των προγραμμάτων του χρήστη), εντελώς νέο περιβάλλον εργασίας, tabs στον Windows Explorer αλλά και άλλα χαρακτηριστικά, που η Microsoft κρατά μυστικά. Ό,τι και να γίνει, δε πρόκειται να δούμε την πρώτη Beta πριν το καλοκαίρι του 2011 με την τελική έκδοση να κυκλοφορεί προς το τέλος του 2012. Πάντως, καθώς τα Windows 8 μπήκαν -πλέον- στο στάδιο M3 και περισσότεροι testers παίρνουν τη νέα έκδοση στα χέρια τους, δεν είναι απίθανο μέσα στις επόμενες μέρες να δούμε ακόμα και μία πλήρη έκδοση να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
www.multimedia-store.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου