Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ομιλία του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαρτίου 2011


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Δελτίο Τύπου

                                                                                                Βρυξέλλες, 23/03/2011


Ομιλία του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαρτίου 2011


Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, στην τοποθέτησή του κατά την διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στη συζήτηση σχετικά με την " Προετοιμασία για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (24-25 Μαρτίου 2011)Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής ", τόνισε τα εξής:


"Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο ιμπεριαλιστικό -παράνομο πόλεμο που εξαπέλυσαν  οι    ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία  και το ΝΑΤΟ  ενάντια στη Λιβύη.
Αποτελεί επαίσχυντη υποκρισία το ενδιαφέρον για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ο πραγματικός στόχος των ιμπεριαλιστών είναι τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Λιβύης, της Β. Αφρικής και της ευρύτερης περιοχής.
Ο λαός της Λιβύης  μπορεί  να καθορίσει ο ίδιος το μέλλον του, χωρίς ξένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ  αυξάνει τους κίνδυνους σε βάρος των λαών .
Το νέο "Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας" και η ευρωενωσιακή "οικονομική διακυβέρνηση" φέρνουν μαζική ανεργία, φτώχεια,  κατάργηση των Συλλογικών - Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, παραπέρα  μειώσεις μισθών, και συντάξεων, κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης,  ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και ακίνητης  περιουσίας (50 δις ευρώ στην Ελλάδα), φοροαπαλλαγές, πακτωλό επιδοτήσεων για τα μονοπώλια.
Ο «Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης», αποτελεί  μηχανισμό "ελεγχόμενης πτώχευσης" και σίγουρης χρεοκοπίας για τους λαούς, για να προστατευτούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Το πραγματικό δίλημμα είναι: Θα πτωχεύσει ο λαός ή η πλουτοκρατία; Για να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και της καπιταλιστικής κρίσης, για να μην καταδικαστεί μόνιμα στην ανεργία και τη φτώχεια, καλούμε τους λαούς να ξεσηκωθούν ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να αντεπιτεθούν για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες  και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου