Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, γιορτάζεται κάθε χρόνο η διεθνής ημέρα της γυναίκας.
Η ημέρα αυτή αποτελεί ορόσημο γιατί υπενθυμίζει τους αγώνες των γυναικών, για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους, δικαιώματα που δυστυχώς δεν ήταν αυτονόητα.  Σήμερα ο ρόλος της γυναίκας είναι αδιαμφισβήτητα καθοριστικός γιατί χωρίς τη συμμετοχή και τη συνεισφορά της γυναίκας στην οικογένεια και στην κοινωνία δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόοδο και αλληλεγγύη.
Η συμμετοχή και η παρουσία της γυναίκας σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας,  διασφαλίζει περισσότερη ευαισθησία και ανθρωπιά.  Προϋπόθεση όμως για περισσότερη ευαισθησία και ανθρωπιά, σε όλες τις κοινωνίας, αποτελεί η ισότητα των φύλων, ακόμη και η εξέλιξη του πολιτισμού μας είναι συνυφασμένη με τη συμμετοχή και τη δημιουργική παρουσία της γυναίκας.     
Τιμώντας τη γυναίκα και τον πολλαπλό της ρόλο στη σημερινή κοινωνία, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η θέση της στη σύγχρονη κοινωνία δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί πλήρως. Η ημέρα της γυναίκας δεν είναι μόνο “γιορτή” αλλά υπενθύμιση ότι, πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα στην κατεύθυνση της ισότητας, οφείλουμε όλοι να αναδεικνύουμε το γεγονός αυτό και να  βοηθήσουμε τη γυναίκα να διεκδικήσει τα δικαιώματά της στη ζωή και να αποκτήσει τον σεβασμό και τη θέση που δικαιούται στην κοινωνία μας.
Επίσης έμπρακτα να διευρύνουμε την συμμετοχή και να ενισχύσουμε την παρουσία της γυναίκας και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΟΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου