Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Συνάντηση των Δημάρχων του Νομού Πέλλας με το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιο Σώκο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
15 Μαρτίου 2011

   Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης συμμετείχε στην κοινή συνάντηση των Δημάρχων του Νομού Πέλλας με το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιο Σώκο.        
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 στην Έδεσσα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην συνεργασία των Δήμων με την Περιφέρεια. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας έθεσε ως πρώτο θέμα τον προγραμματισμό τεχνικών έργων του Δήμου που μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Σε αυτά τα πλαίσια, τέθηκαν:
Oι ανάγκες αντιπλημμυρικών έργων σε όλη την επικράτεια του Δήμου.
Tο αποχετευτικό δίκτυο και ο βιολογικός καθαρισμός της Αριδαίας.
H πρόταση για ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής με τη δημιουργία μιας διαδρομής αναψυχής και υγείας (από την πόλη της Αριδαίας μέχρι την τοπική Κοινότητα Υδραίας).
Επίσης, συζητήθηκε το πρόβλημα σχολικής στέγασης και η πρόταση του Δήμου για την επίλυσή του, μέσω της κατασκευής του 2ου Δημοτικού σχολείου, του 2ου Γυμνασίου και της προσθήκης 4 αιθουσών στο ΓΕΛ Αριδαίας.
Τέλος, έγινε αναφορά και στην κατασκευή περιφερειακού οδικού άξονα στην τοπική κοινότητα Σωσάνδρας και την αποπεράτωση του οδικού άξονα που συνδέει την τοπική κοινότητα Όρμας με το χιονοδρομικό κέντρο Καιμακτσαλάν. Τα παραπάνω έργα αντιστοιχούν σε κοινοτικά και κρατικά χρηματοδοτικά προγράμματα, και πρόθεση του Δήμου Αλμωπίας είναι να δρομολογηθούν το συντομότερο. Ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε τη διάθεση του για συνεργασία, ώστε το νέο μοντέλο δημόσιας διοίκησης, όπως διαμορφώνεται μετά τις πρόσφατες θεσμικές αλλαγές, να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας επισήμανε ότι ο Δήμος Αλμωπίας θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους φορείς της Περιφέρειας,  με στόχο η συνεργασία αυτή να επιφέρει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στην ανάπτυξη του τόπου μας, και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών του Δήμου Αλμωπίας.




Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου