Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ



Βασίλειος Γιουματζίδης
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Πέλλας

« ΠΡΟΤΑΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ»


Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας, κ. Βασίλης Γιουματζίδης, μετά από πολλαπλές συναντήσεις που πραγματοποίησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, παρενέβη στο ζήτημα των συγχωνεύσεων των Ινστιτούτων Κτηνοτροφίας και επέμεινε  στη συνέχιση της « Λειτουργίας Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας στα Γιαννιτσά».
Ειδικότερα, ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, που άπτεται των αγροτικών θεμάτων ζήτησε από τον Υπουργό στα πλαίσια του Νέου Νομοσχεδίου περί αναδιάρθρωσης της αγροτικής έρευνας τα δύο Ινστιτούτα ζωικής παραγωγής και κτηνιατρικών ερευνών να μην έχουν  έδρα την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αλλά η μία έδρα να είναι τα Γιαννιτσά. Καθώς, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Βουλευτής Πέλλας το « Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας των Γιαννιτσών λειτουργεί από το 1935 και έχει συμβάλλει τα μέγιστα ως προς την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας με τις ερευνητικές του δραστηριότητες. Τα Γιαννιτσά είναι η ιστορική έδρα του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας που συντελεί μέχρι σήμερα στην αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής και συμβάλλει στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας. . Πιθανή συγχώνευσή του θα οδηγήσει και σε μείωση της τοπικής παραγωγής αλλά και στην αποδυνάμωση της εθνικής οικονομίας».
Ο Βουλευτής δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πιέζει την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς το « Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας» είναι παραγωγικό και αποδοτικό και κατά τον κ. Γιουματζίδη, οι συγχωνεύσεις έχουν νόημα και περιεχόμενο όταν δυσλειτουργούν οι αντίστοιχοι φορείς, δεν παράγουν και δεν συμβάλλουν στην τόνωση της εθνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου