Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Μετά τα σχολεία ερχονται και τα νοσοκομεία.....

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Την 1η Απριλίου ξεκινά ο διάλογος για συγχωνεύσεις νοσοκομείων και την 1η Ιουλίου θα υπάρχει η απόφαση, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, επαναλαμβάνοντας ότι η λύση για την οργάνωση του Συστήματος είναι ο Υγειονομικός Χάρτης.
«Στο χώρο της υγείας επί δεκαετίες βασίλεψε...

το πελατειακό κράτος, για αυτό χρειάζεται η οργάνωση» τόνισε ο κ. Λοβέρδος, παρουσιάζοντας τον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας. Από την πλευρά του ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος, παρουσίασε τους δείκτες του υγειονομικού χάρτη από γεωγραφική και οικονομική διάσταση.
Οι οδικές αρτηρίες και τα έργα υποδομής που έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει αρκετά στο χώρο της υγείας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο χρησιμοποιείται από πολίτες αρκετών περιοχών της χώρας.
«Ο ρυθμός βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας έχει μειωθεί. Το σύστημα έχει λαχανιάσει» είπε ο κ. Κυριόπουλος.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι υπάρχουν καλοί γιατροί και σύγχρονος εξοπλισμός, ωστόσο τα μισά νοσοκομεία δεν λειτουργούν ικανοποιητικά. Αυτά που λειτουργούν εξαιρετικά καλά, είναι τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία με πρώτο αυτό των Ιωαννίνων, πρόσθεσε.
Παρουσίασε, ωστόσο, και κάποια αισιόδοξα μηνύματα σε σχέση με τη συμπεριφορά των πολιτών.
Η συζήτηση σχετικά με το κάπνισμα τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει τους καπνιστές και από 45,5% το 2006 φθάσαμε στο 35,8% το 2011.
Από 24 τσιγάρα ημερησίως, σήμερα βρισκόμαστε στα 19. Πτώση υπάρχει και στη χρήση αλκοόλ, από 12,2% το 2006 στο 10,1% το 2011. 
Πηγή (εκτός του τίτλου): http://fimotro.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου