Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΠΑΓΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ)


Νερό!!!! Η ζωή μας είναι άμεσα κι έμμεσα εξαρτημένη απ' αυτό!! Σήμερα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού πολλοί πολιτικοί και οργανισμοί (μπράβο τους) έκαναν δηλώσεις, εκδώσαν δελτία τύπου κι όσοι μπορούσαν μίλησαν γι αυτό!! Τι γίνεται όμως στην πραγματικότητα?
Ας αρχίσω απ' εκεί που θυμάμαι. Πριν αρκετά χρόνια λοιπόν οι περισσότερες κοινότητες της περιοχής δεν είχαν δίκτυα που φέρνουν το νερό σε κάθε σπίτι!! Υπήρχαν κάποιες δημόσιες βρύσες σε κάθε γειτονιά κι απ' αυτές προμηθεύονταν  πόσιμο νερό οι πολίτες για τις ανάγκες τους!! Τους κήπους (μπαχτσέδες) τους πότιζαν με νερό που έρχονταν με αυλάκια μέσα στα χωριά!!! Κατόπιν ήρθε η πρόοδος!!! Καινούρια δίκτυα, σωληνώσεις σε κάθε σπίτι κι ο
καθένας είχε μια βρύση μέσα στο σπίτι του!! Ευκολία μεγάλη, αλλά και σπατάλη!  Έτσι μπήκαν τα ρολόγια! Ταυτόχρονα οι παλιές βρύσες (αχρείαστες πλέον) αν και πολλές απ' αυτές πανέμορφα δημιουργήματα, γκρεμίστηκαν παίρνοντας μαζί τους και την παλιά εποχή!!! Τ' αυλάκια μέσα στα χωριά μπαζωθήκαν, σκεπάστηκαν κι όσα έμειναν περιμένουν κάποια βροχή για να θυμηθούν τα παλιά τους μεγαλεία! 
Τα προβλήματα αρχίσανε όταν τα καλοκαίρια οι κήποι ποτίζονταν απ' το δίκτυο και τα υδραγωγεία αδειάζανε με αποτέλεσμα το νερό να μην επαρκεί για όλους!!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΤΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ
Η εντολή έπεσε βαρύγδουπη απ' την εξουσία.......... ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ
....για καθίστε λίγο γιατί κάτι δεν κατάλαβα!!!!
Έγινε ένα δίκτυο για να διευκολύνει την ζωή μας!! Να έχουμε νερό στο σπίτι!!
Συμφωνώ και μπράβο σας!! Αλλά εδώ ρε παιδιά κάτι δεν πάει καλά!!
Πριν πολλά χρόνια ο κόσμος είχε νερό στ' αυλάκια κι εσείς τα κλείσατε!
Γιατί να μένω σε χωριό αν δεν μπορώ να έχω τον κήπο μου? Γιατί μου κόψατε κάτι που υπήρχε και δε μ' αφήνετε να χρησιμοποιήσω το καινούριο??
Αν δεν έχω να πληρώσω τον λογαριασμό του νερού θα μου κόψετε το νερό?? Το νερό που είχα μέχρι πριν μερικά χρόνια δωρεάν?? ....και τι θα κάνει ο φτωχός?? Θα σκάσει μόλις έρθει το καλοκαίρι?? Ο περαστικός που διψάει?? Θ' αγοράσει απ' το περίπτερο έχει δεν έχει χρήματα???
Δεν γράφει κάπου στο σύνταγμα πως όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε πόσιμο νερό????
Δεν είναι βέβαια τόσο τραγικά τα πράγματα (ακόμη) αλλά ρίχτε καμιά ματιά τι γίνεται σιγά σιγά στον κόσμο! Πηγαίνετε στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη και ψάξτε να βρείτε δωρεάν πόσιμο νερό!!! (Συμβουλή.... πηγαίνετε στα νεκροταφεία)
Δείτε τι γίνετε στον υπόλοιπο κόσμο!!! Στην Χιλή το νερό είναι ιδιοκτησία! Στις ΗΠΑ σε μερικές πολιτείες απαγορεύεται να μαζέψεις νερό της βροχής!! Σε χώρες με λίγο νερό όσο νερό υπήρχε το εκμεταλλεύονται οι μεγάλες πολυεθνικές αφήνοντας τον λαό διψασμένο!!
Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος για την σπατάλη και την μόλυνση του νερού, επειδή το νερό είναι πολύτιμο και ζωτικό για όλους!! Για όλους, το τονίζω!! Μην αφήσετε να γίνει το νερό εμπόρευμα και ιδιοκτησία κανενός!! Σε μερικά χρόνια θα το νοιώσουμε οι περισσότεροι στο πετσί μας!! Οι εταιρείες ύδρευσης (στις μεγάλες πόλεις) θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών!! Ρωτήστε να μάθετε τί έγινε όπου το νερό πέρασε στα χέρια ιδιωτών και αγαθό προς πώληση!!!
Πιστεύω πως όλοι σας έχετε ακούσει πως ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για το νερό!!

Αφήστε λοιπόν τους πολιτικάντηδες να λένε τις δικές τους φανφάρες και.....
Φυλάξτε το νερό και τον αέρα που αναπνέετε!!!! Ανήκει σε  όλους!! Προστατέψτε το!!! Μην το μολύνετε και μην το σπαταλάτε!!! Πάνω απ' όλα μην αφήσετε να πάει σε χέρια ιδιωτών!!! Μη κάνετε την ίδια τη ζωή μας εμπόρευμα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου