Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Μακελειό στο Ρέντη - “Γάζωσαν” αστυνομικούς

                                                               
   Ρεπορτάζ: Γιάννης Φιλιππάκος
Ένας αστυνομικός νεκρός, ένας συνάδελφός του χαροπαλεύει και άλλοι δύο νοσηλεύονται σοβαρά τραυματισμένοι από ενέδρα θανάτου που έστησαν κακοποιοί σε άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στην πολυσύχναστη περιοχή, την ώρα που ήταν ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα, ενώ κοντά στο σημείο στεγάζεται ένα σούπερ μάρκετ.
Νεκρός είναι 23χρονος, αστυνομικός της ομάδας
ΔΙΑΣ, ο οποίος έφερε τραύματα στο κεφάλι, μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε από τους δράστες.




Σε κώμα βρίσκεται ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, κ. Χρήστο Ρέσσο, ο οποίος μίλησε στο newsbomb.gr.
Σοβαρά, αλλά εκτός κινδύνου, είναι ο τρίτος αστυνομικός, ο οποίος χτυπήθηκε στο μηρό, ενώ ελαφρά νοσηλεύεται ο τέταρτος ο οποίος τραυματίστηκε στο αριστέρο γόνατο.
Το αυτοκίνητο των δραστών εντοπίστηκε λίγο αργότερα στη συμβολή Παλαιολόγων και Δελφών, στο Ρέντη  και μέσα σε αυτό ένα καλάσνικοφ και ένα όπλο.


Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου νοσηλεύονται οι αστυνομικοί αναμένεται να φθάσει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Οθωνας Μανώλης, ενώ ήδη στο σημείο βρίσκονται κορυφαία στελέχη της Γενικής Αστυνομίας.

Αυτή τη στιγμή ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Ελληνική Αστυνομία για να εντοπίσει τους δράστες της αιματηρής συμπλοκής που στοίχισε τη ζωή ενός αστυνομικού. Περισσότεροι από 150 αστυνομικοί "χτενίζουν" την περιοχή, ενώ έρευνες πραγματοποιεί και το ελικόπτερο του σώματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μακελειό έγινε λίγα τετράγωνα μακριά από το στούντιο όπου βγαίνει ζωντάνα το Αλ Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου.
Το χρονικό της αιματηρής καταδίωξης
Τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο ένα κλεμμένο τζιπ γκρι χρώματος, με τρεις επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν ληστέψει νωρίτερα ένα περίπτερο στο Μενίδι.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί φαίνεται να γνώριζαν πως οι δράστες είχαν στην κατοχή τους καλάσνικοφ γι' αυτό το λόγο το σήμα για έλεγχο έγινε στο Ρέντη.
Το όχημα ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να το καταδιώξουν και να ακολουθήσει καταιγισμός πυρών από τους δράστες.


Οι τέσσερις αστυνομικοί μεταφέρθηκαν άμεσα με ασθενοφόρα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του.
Οι αστυνομικοί έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον θάνατο, τόνισε στο newsbomb.gr ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/
----------------------------------------------
Σύμφωνα με το contrachannel νεκρός είναι και ο δεύτερος αστυνομικός που χαροπάλευε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου