Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Μετακλητοί εργάτες γης - Αγωνία Αντιπεριφερειάρχη


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ

ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: Διοικητήριο Πέλλας - Έδεσσα
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 58200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2381351201                                                            Προς: ΑΡΙΘ.ΤΗΛ/ΤΥΠΙΑΣ:2381025875                                  Μέσα Ενημέρωσης
ΗΛ.Δ/ΝΣΗ: antiperiferiarxis@1177.syzefxis.gov.gr  Έδεσσα, 22 Μαρτίου 2011
Αγωνία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για τις μετακλήσεις εργατών γης


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εκφράζει την αγωνία του για την αδικαιολόγητα μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία μετακλήσεων εργατών γης, καθώς βρισκόμαστε στην έναρξη της περιόδου συγκομιδής για τα σπαράγγια και ακολουθούν πολλά άλλα αγροτικά προϊόντα.

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Δυστυχώς μία σημαντική αρμοδιότητα άμεσα σχετιζόμενη με την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής περιφέρειας, αυτή της μετάκλησης εργατών γης για την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής, δεν έχει δοθεί στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και παραμένει στις υπηρεσίες του κράτους. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όχι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, όπως λανθασμένα νομίζουν αρκετοί πολίτες, διατηρεί την αρμοδιότητα για την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών μετάκλησης αλλοδαπών εργατών γης. Παρά το γεγονός ότι πολύ έγκαιρα (17 Φεβρουαρίου) απέστειλα σχετική επιστολή προς την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μέχρι σήμερα παρατηρείται αδράνεια στην όλη διαδικασία και, πολύ σύντομα, αναμένεται να δημιουργηθεί αδιέξοδο, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την αγροτική παραγωγή και οικονομία της περιοχής μας. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μας έχουν δοθεί από την οικεία υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης, μόλις πρόσφατα έγινε η τοποθέτηση Αναπληρωτή Προϊσταμένου στην Υπηρεσία, εκκρεμούν οι τοποθετήσεις των υπαλλήλων που θα πλαισιώσουν την υπηρεσία και, εδώ και δύο ημέρες, έχει καταρρεύσει το ηλεκτρονικό σύστημα υπολογιστών μέσω του οποίου γίνεται η πρωτοκόλληση και επεξεργασία των αιτημάτων για μετάκληση. Λόγω της εξαιρετικά επείγουσας κατάστασης που διαμορφώνεται, καλώ την πολιτική ηγεσία και διοίκηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης που είναι αρμόδια για το θέμα να ενεργήσουν άμεσα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να προχωρήσει η τοποθέτηση του προσωπικού και η ενίσχυσή του, ενδεχομένως με τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στην παρούσα, δύσκολη για όλους οικονομική συγκυρία, δεν είναι ορθολογικό να παρατηρείται ολιγωρία στη διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων που αφορούν τους πολίτες και το συμφέρον της τοπικής οικονομίας».

 
Ακολουθεί η επιστολή προς τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου