Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας στις Σέρρες.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ

ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: Διοικητήριο Πέλλας - Έδεσσα

ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 58200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2381351201                                                            Προς:
ΑΡΙΘ.ΤΗΛ/ΤΥΠΙΑΣ:2381025875                                  Μέσα Ενημέρωσης
ΗΛ.Δ/ΝΣΗ: antiperiferiarxis@1177.syzefxis.gov.gr  Έδεσσα, 4 Μαρτίου 2011





Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας στις Σέρρες.

Στις Σέρρες βρέθηκε χθες (2/3) ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προκειμένου να συμμετέχει στη συνεδρίαση της τακτικήςσυνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Π. Ψωμιάδη. Η Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της αντίστοιχης Περιφερειακής Ενότητας. Αντικείμενο της συγκεκριμένης Επιτροπής είναι η έγκαιρη προετοιμασία όλων των σημαντικών αναπτυξιακών θεμάτων που αφορούν τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη της Περιφέρειας πριν από τη συζήτησή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή απαρτίζεται από τους 7 τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες Σερρών κ. Ι. Μωυσιάδη, Χαλκιδικής κ. Γ. Γιώργο, Πιερίας κα. Σ. Μαυρίδου, Ημαθίας κ. Κ. Καραπαναγιωτίδη, Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδη και Κιλκίς κ. Χρ. Γκουντενούδη, τους 3 θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών κ. Δ. Ψωμιάδη, Ανάπτυξης κ. Ε. Φωτόπουλο και Αγροτικής Οικονομίας κ. Δ. Ευθυμιάδη, καθώς και τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Δ. Λευκόπουλο.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν ο προγραμματισμός απασχόλησης έκτακτου και μόνιμου προσωπικού, οι μετατάξεις υπαλλήλων στην Περιφέρεια, οι συμβάσεις έργου, νομικά ζητήματα, κ.ά. Ακόμη, συζητήθηκαν ειδικότερα θέματα που αφορούν στην εσωτερική λειτουργία και υπηρεσιακές ανάγκες των επιμέρους Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παρουσίασε τις βασικές αρχές και κατευθύνσεις για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση να υπάρχει ετοιμότητα από όλους τους Αντιπεριφερειάρχες ώστε να παρουσιαστούν και να συζητηθούν εμπεριστατωμένα τα τεχνικά προγράμματα όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Το στάδιο αυτό είναι σημαντικό ώστε να κατηγοριοποιηθούν τα προτεινόμενα έργα ανάλογα με τη σημασία τους για την ισόρροπη τοπική ανάπτυξη της Περιφέρειας, να αναδειχθεί ο διαπεριφερειακός χαρακτήρας κάποιων έργων και να αναζητηθεί η πιο πρόσφορη πηγή χρηματοδότησής τους.  

Ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στην αίθουσα που φέρει το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέβαλε στην εδραίωση της δημοκρατίας και στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, ενέχει έναν σημαντικό συμβολισμό για το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το συγκεκριμένο όργανο. Οφείλουμε να αντιληφθούμε την Εκτελεστική Επιτροπή ως ένα αντίστοιχο όργανο του Υπουργικού Συμβουλίου που αναλαμβάνει τον πολιτικό σχεδιασμό της ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο. Οι τακτικές συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής εξασφαλίζουν τη σύγκλιση της δράσης όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων γύρω από τους προγραμματικούς στόχους της Περιφέρειας και συμβάλλουν στη βελτίωση της αποδοτικότητας υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος».   

Οι επόμενες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής που συνεδριάζει τακτικά μία φορά το μήνα, σύμφωνα με το άρθρο 179 του νόμου για την Νέα Αρχιτεκτονική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης-«Καλλικράτης», θα πραγματοποιηθούν στις έδρες και άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου