Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

BMW: Δοκιμάζεται η υγρόψυκτη GS


Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για την επόμενη γενιά των κινητήρων Boxer της BMW που αναμένεται και θα είναι υγρόψυκτη. Τώρα έχουμε μια νέα πραγματικότητα, αφού ολόκληρη η υπό εξέλιξη μοτοσυκλέτα φωτογραφήθηκε.
Οι δυο φωτογραφίες της τραβήχτηκαν με κινητό τηλέφωνο στην Ισπανία από τον αναγνώστη του περιοδικού Solomoto, Gerard Llaurado, και όπως ήταν επόμενο αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο αμέσως. Η υγρόψυξη θα αποτελέσει ουσιαστικό παράγοντα για να μπορέσουν οι κινητήρες να
περάσουν στην εποχή των Euro 4 προδιαγραφών που θα ισχύσουν από το 2012 στην Ευρώπη. Έτσι θα σηματοδοτηθεί μια νέα εποχή στην ιστορία των Boxer της BMW, μια ιστορία που μετρά ογδόντα εννιά χρόνια και άρχισε το 1923 με την αερόψυκτη R32. Το ψυγείο της υγρόψυξης είναι καλά καμουφλαρισμένο ανάμεσα στα πλαστικά καλύμματα μπροστά από το ρεζερβουάρ, ενώ η νέα μοτοσυκλέτα έχει και άλλες εμφανείς και σημαντικές αλλαγές. Η κυριότερη από αυτές αφορά την τελική μετάδοση. Παραμένει ο παραδοσιακός άξονας, αλλά βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της μοτοσυκλέτας, την αντίθετη πλευρά από τις σημερινές BMW με κινητήρα Boxer. Λόγω του χώρου που καταλαμβάνει ο άξονας η εξάτμιση έχει έρθει στη δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα από την BMW αν και ορισμένα δημοσιεύματα θέλουν τον κυβισμό ανεβασμένο στα 1.270 κυβικά, την απόδοση να ανεβαίνει στους 130 ίππους και τη ροπή στα 14 χιλιογραμμόμετρα. Είναι λογικό να περιμένουμε βέβαια μέχρι το φθινόπωρο που θα παρουσιαστεί στις εκθέσεις για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη για τη νέα γενιά των GS.
πηγη :www.motomag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου