Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Το νέο Golf Cabriolet


Το νέο Golf Cabriolet θα είναι αναμφίβολα η μεγάλη επιστροφή στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το μοντέλο που σταμάτησε να κατασκευάζεται το 2002 και βασιζόταν στο Golf τρίτης γενιάς επιστρέφει έτοιμο να κατακτήσει την αγορά των μεσαίων κάμπριο. Βασισμένο στο Golf VI το νέο Golf Cabriolet ακολουθεί τα χνάρια του συγγενικού A3 και θα έχει μαλακή οροφή, θέλοντας να αποτελέσει και μία ξεκάθαρα διαφορετική επιλογή από το έτερο κάμπριο της
μάρκας το Eos. Σύμφωνα μάλιστα με τη VW η οροφή χρειάζεται μόλις 9,5 sec για να ανοίξει, μία διαδικασία που μπορεί να γίνει και με το αυτοκίνητο εν κινήσει, αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 30 km/h. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα Golf Cabriolet το νέο μοντέλο δεν έχει κεντρικά τοποθετημένο Roll Bar.
Εξωτερικά, αλλαγές υπάρχουν στα φωτιστικά σώματα, τα οποία διαθέτουν στοιχεία LED, ενώ και το πίσω μέρος είναι ανασχεδιασμένο προκειμένου να δημιουργηθεί αποθηκευτικός χώρος. Αυτός είναι σταθερός στα 250 λίτρα, σύμφωνα με τη VW, ανεξαρτήτως θέσης της οροφής. Η καμπίνα θα είναι τετραθέσια και δεν έχει να επιδείξει αισθητικές διαδφορές σε σχέση με τα τρίθυρα/πεντάθυρα Golf. Όσον αφορά τους κινητήρες, οι Γερμανοί ακολούθησαν για ακόμη μία φορά την πεπατημένη και προσφέρουν τα ίδια μοτέρ που συναντάμε και στις χάτσμπακ εκδόσεις του Golf. Έτσι θα δούμε μοτέρ από 1.2 TSI με 105 ίππους, 1.4 TSI με 140 και 160 ίππους, καθώς και 2λιτρο με 210 ίππους που θα συνδυάζονται με χειροκίνητο ή DSG κιβώτιο. Φυσικά θα υπάρχουν και οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις με τον 1.6 των 105 ίππων και των 2λιτρο των 140 ίππων.
πηγη :www.autocar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου