Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΠΑΜΕ


ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)
Αγ. Φιλοθέης 5β,  105 56 Aθήνα
Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864

18/4/2011
Δελτίο Τύπου

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ για μια ακόμα φορά η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ αθώωσε τους εργοδότες και την κυβέρνηση για την αντιλαϊκή
πολιτική, ρίχνοντας τις ευθύνες στο μνημόνιο και κατηγορώντας “άκουσον άκουσον” πως οι συζητήσεις και οι ομιλίες στο Υπουργικό Συμβούλιο είχαν ασάφειες.

Η ηγεσία της ΔΑΚΕ προσέφερε πλήρη κάλυψη στην πολιτική της ΝΔ, στην εφαρμογή της ίδιας πολιτικής με άλλο μείγμα, στήριξε την προδοτική στάση.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση για μια ακόμα εξέφρασε την αγωνία για την ανακολουθία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και εκδήλωσε τη διαθεσιμότητα και την ετοιμότητα της να στηρίξει τις δραστηριότητες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Μπροστά σε αυτήν την (ακόμα μια φορά αναμενόμενη) εξέλιξη, το ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργάτη και εργάτρια, κάθε νέο και νέα, τους άνεργους και τους μετανάστες χωρίς δισταγμό να δώσουν την μάχη ώστε η Εργατική Πρωτομαγιά και η 11η Μαΐου (24ωρη Πανελλαδική απεργία) να εξελιχθούν σε μέρες πανεργατικού, παλλαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, σε συνεργασία με τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΔΝΤ-Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ. Nα μην περιμένουν την εξειδίκευση των μέτρων. Ο στόχος είναι ολοφάνερος, δε μπορεί να υπάρχει κλίμα αναμονής. ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΥΡΙΑ να χτυπήσουν ενιαία για την επιτυχία της συγκέντρωσης της Πρωτομαγιάς.

Καλεί τα συνδικάτα, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, τις επιτροπές αγώνα και τις σωματειακές επιτροπές να πάρουν ευθύνη και να οργανώσουν με συγκεκριμένο σχεδιασμό την κάθοδο των κλάδων τους, την Πρωτομαγιά. Με ευθύνη και αποφασιστικότητα χωρίς χάσιμο χρόνου, να συνεδριάσουν εκτάκτως τα ΔΣ, να χρεώσουν τα στελέχη και τις δυνάμεις τους. Να καθορίσουν τόπο προσυγκέντρωσης των εργαζόμενων στον κλάδο, την περιφρούρηση, τα συνθήματα τους. Με έλεγχο δουλειάς άνθρωπο τον άνθρωπο, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γιαπί το γιαπί, γραφείο το γραφείο, σε κάθε χώρο δουλειάς με πείσμα και αυταπάρνηση να δώσουν τη μάχη της ενημέρωσης στους εργαζόμενους, για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων την Πρωτομαγιά και στις 11 Μάη.  
                                 
                                                                             Η Εκτελεστική Επιτροπή

1 σχόλιο: