Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: Διοικητήριο Πέλλας - Έδεσσα
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 58200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2381351201
Έδεσσα, 27 Απριλίου 2011

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του υπό κατασκευή άξονα Άγρα-Φλώρινας μήκους 2,5 χλμ.Παραδόθηκε στην κυκλοφορία, πριν από τις ημέρες των εορτών, τμήμα μήκους
2,5 χιλιομέτρων του κατασκευαζόμενου δρόμου του άξονα Άγρα-Φλώρινας. Μετά από ενημέρωση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης από την αρμόδιο Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, το κατασκευαζόμενο οδικό έργο, συνολικού μήκους 8 χλμ., αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχήθηκε την γρήγορη αποπεράτωση του έργου. Σε δήλωσή του αναφέρει: «Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες του κατασκευαζόμενου τμήματος στον άξονα Άγρα-Φλώρινας. Θα ήθελα, για ακόμη μία φορά, να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ευθύμιο Σώκο όπως και τον Διευθυντή Δημοσίων Έργων κ. Βασίλειο Ιατρίδη για την συνεργασία μας και το προσωπικό ενδιαφέρον τους. Το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να βελτιώσει σημαντικά τις συγκοινωνίες και την επικοινωνία στην ευρύτερη περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου και του συμπλέγματος Υδροβιότοπος Άγρα-Βρυτών-Νησίου, Λίμνη Βεγορίτιδα, Αεραθλητικό Κέντρο Παναγίτσας που, μαζί με τον παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου, αποτελούν σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης». 
--------------------------------------------------------- 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: Διοικητήριο Πέλλας - Έδεσσα
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 58200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2381351201
Έδεσσα, 27 Απριλίου 2011


Απαγόρευση της αλιείας στη Λίμνη ΒεγορίτιδαΜε  κοινή Απόφαση των Περιφερειών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας που έχουν υπογραφεί από τους αντίστοιχους Αντιπεριφερειάρχες Θ. Θεοδωρίδη και Δ. Ηλιάδη, ισχύει απόλυτη απαγόρευση της αλιείας με οποιοδήποτε μέσο και εργαλείο στη Λίμνη Βεγορίτιδα, κατά το χρονικό διάστημα από 25 Απριλίου έως και την 5η Ιουνίου 2011, για την προστασία αναπαραγωγής των ψαριών.

Κατά την παραπάνω απαγορευτική περίοδο οι αλιείς υποχρεούνται να μεταφέρουν τις βάρκες από τις αποβάθρες και όλα τα αλιευτικά τους εργαλεία σε κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους στις οικείες τους. Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις των Ν.Δ. 420/70, Ν. 1740/87 και 2040/92. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν λάβει οδηγίες για την πραγματοποίηση τακτικών και έκτακτων ελέγχων. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Η λίμνη Βεγορίτιδα αποτελεί έναν μοναδικό βιότοπο εθνικής και Κοινοτικής σημασίας και πηγή ζωής για την περιοχή μας. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λίμνη είναι αρκετά και σοβαρά. Η πολιτεία σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και δράσεις προστασίας και αξιοποίησης του σημαντικού αυτού οικοσυστήματος. Καλώ όλους τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής μας να σεβαστούν την Απόφαση και να μη διαταράξουν την αναπαραγωγική περίοδο των ιχθυοπληθυσμών. Η Βεγορίτιδα αποτελεί σημείο συνάντησης και συνεργασίας για τις δύο Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και κινούμαστε ήδη στην κατεύθυνση της ορθολογικής διαχείρισης και αξιοποίησης του φυσικού και πολιτισμικού της πλούτου, στο πλαίσιο αντίστοιχων εθνικών και κοινοτικών δράσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου