Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Την ξυλοκόπησε επειδή ζήτησε το δώρο Πάσχα!

Ξεπέρασαν κάθε όριο «κακοί» επιχειρηματίες, οι οποίοι όχι μόνο δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους αλλά καταφεύγουν σε ενέργειες που σοκάρουν.
Ξενοδόχος από τη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης ξυλοκόπησε 45χρονη καθαρίστρια μητέρα τριών παιδιών και διαβητική, επειδή «τόλμησε» να ζητήσει το δώρο του Πάσχα!
Ο 54χρονος επιχειρηματίας δεν είχε καταβάλλει το δώρο μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη οπότε και η γυναίκα προέβη σε καταγγελία σε βάρος του στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Την Παρασκευή ο επιχειρηματίας πλήρωσε μεταχρονολογημένα όλους τους εργαζόμενους εκτός από την 45χρονη, που διεκδίκησε το δώρο. Της υποσχέθηκε πως θα της κατέβαλε τα χρήματα σήμερα.
Η εργαζόμενη συναντήθηκε με τον γιό του ξενοδόχου, ο οποίος της ζήτησε να υπογράψει προχρονολογημένη απόδειξη είσπραξης του δώρου (450 ευρώ). Η γυναίκα το υπέγραψε με επιφυλάξεις.
Τότε, σύμφωνα με καταγγελίες της ξενοδοχοϋπαλλήλου, ο 54χρονος την έσπρωξε και την έριξε κάτω, αρχίζοντας να τη χτυπά.
Η εργαζόμενη, χωρίς να έχει εισπράξει τελικά τα χρήματα, μετέβη στο Κέντρο Υγείας, με εκδορές από τα χτυπήματα απ’ όπου αποχώρησε με δική της ευθύνη για να μεταβεί στο Α.Τ Κουφαλίων προκειμένου να καταθέσει μήνυση σε βάρος του επιχειρηματία.
Ο 54χρονος από την πλευρά του διαψεύδει το γεγονός και ισχυρίζεται ότι, η γυναίκα έλαβε κανονικά το επίδομα, χωρίς να έχει χτυπηθεί.
Πάντως πληροφορίες από το ΕΚ Θεσσαλονίκης αναφέρουν πως ο επιχειρηματίας επεδίωκε εδώ και καιρό να απολύσει τη συγκεκριμένη εργαζόμενη, που φοιτούσε σε σχολή ξενοδοχοϋπαλλήλων, με στόχο να αλλάξει ειδικότητα.
Μιλώντας στο newsbomb.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης καταθέτει την απορία του για το γεγονός ότι, ο επιχειρηματίας δεν συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Επίσης εκφράζει ανησυχίες πως περίπου 600 επιχειρήσεις στην Κεντρική Μακεδονία δεν έχουν καταβάλλει το δώρο Πάσχα, αριθμός, που όπως είπε, αναμένεται να «εκτοξευτεί» τις επόμενες μέρες λόγω αύξησης των καταγγελιών.
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου