Σάββατο 16 Απριλίου 2011

«Η Εκκλησία θα δώσει και τα καντήλια αν χρειαστεί»

«Η Εκκλησία έχει χρέος, και όπως τότε έδωσε τα καντήλια της, κι αν χρειαστεί θα το κάνει και τώρα. Αλλά κάτω από άλλους όρους, διότι τα παθήματα πλέον μας έχουν γίνει μαθήματα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος μετά το Πάσχα θα ζητήσει να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου μαζί με τα μέλη της ιεραρχίας της Ελλάδας για να του ανακοινώσει ότι η Εκκλησία έχει αποφασίσει να αξιοποιηθεί η περιουσία της σε
συνεργασία με την πολιτεία, έτσι ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια που γίνεται να βγει η χώρα από την κρίση.

Σύμφωνα με το vima.gr ο κκ. Ιερώνυμος είπε σε συνέντευξή του στην ΕΤ3: «Θα πρέπει ο ελληνικός λαός, να μάθει ότι το παραμύθι της μεγάλης περιουσίας της Εκκλησίας χρησιμοποιείται από πολλές πλευρές για διάφορους λόγους. Από το 100% της εκκλησιαστικής περιουσίας, το 96% έχει πλέον ληστευτεί, έχει δημευτεί και μένει ένα 4% περίπου. Δεν είναι ασήμαντο, είναι σπουδαίο, αλλά και αυτό δεσμευμένο».

«Έρχεται σήμερα σε αυτήν την κατάσταση η Εκκλησία να πει - δική μου πρόταση είναι, αλλά πιστεύω το ίδιο σκέφτονται και οι ιεράρχες - "επιτέλους ελευθερώστε αυτήν την ανεκτίμητη περιουσία", τη λίγη που έχει μείνει, που είναι δεσμευμένη με ανήθικο τρόπο, απελευθερώστε την και τώρα που γίνεται λόγος για αξιοποίηση, να αξιοποιηθεί και η εκκλησιαστική περιουσία και τα έσοδα από την αξιοποίηση να μην πάνε ούτε στις μαύρες τρύπες του κράτους, αλλά ούτε να γίνουν μετοχές της Εκκλησίας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος και κατέληξε: «Να φτιάξουμε ένα ταμείο πρόνοιας και όλα αυτά τα εισοδήματα, οι πόροι, να διατεθούν στο λαό μας με διακονία, με παρρησία...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου