Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ
τηλ.:210-2592163  fax: 210-2592156


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Εδώ και 4 εβδομάδες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Δήμο Αθήνας βρίσκονται σε
αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Οι αγώνες αυτοί έφεραν στην επιφάνεια με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ελλείψεις στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών που προσλαμβάνουν εκρηκτικές και επικίνδυνες για το λαό διαστάσεις. Τα προβλήματα επιδεινώνονται από τον τρόπο αντιμετώπισης των συμβασιούχων.  Τα παραδείγματα των συμβασιούχων του Δήμου Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι εξόχως αποκαλυπτικά. Η ζωή χιλιάδων εργαζομένων τινάζεται στον αέρα. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ δημιούργησαν και συντήρησαν επί σειρά ετών το αντεργατικό καθεστώς των συμβασιούχων προκειμένου να είναι όμηροι τους καθώς και των εκάστοτε δημοτικών αρχών που ελέγχουν τα δύο κόμματα.
Αυτή την περίοδο με πρόσχημα τα χρέη και το δημοσιονομικό έλλειμμα οι απολύσεις των συμβασιούχων είναι ενταγμένες στο σχέδιο συρρίκνωσης του εναπομείναντος δημόσιου τομέα για τη δημιουργία νέων πεδίων κερδοφορίας των μονοπωλίων σε βάρος του λαού και των εργαζομένων στους δήμους.
Περιστέλλονται κρατικές δαπάνες σε διάφορους τομείς του δημοσίου για να εξασφαλιστεί ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο σε αυτό το πλαίσιο γίνονται και οι απολύσεις. Επίσης μέσω των απολύσεων προωθούνται οι γενικότερες αναδιαρθρώσεις για την επέκταση ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Οι συνέπειες δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στους δήμους, αφού ήδη η αποκομιδή των απορριμμάτων σε πολλούς δήμους γίνεται με τεράστιες ελλείψεις, απειλείται η λειτουργία εκατοντάδων βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και άλλων υπηρεσιών.
Στην πράξη αποδεικνύεται ότι η απόλυση των συμβασιούχων οδηγεί στην αύξηση της ανεργίας και επιδρά γενικότερα στην χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου, της κατάστασης των εργατικών, λαϊκών οικογενειών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου:
·        όλοι οι συμβασιούχοι να μονιμοποιηθούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.
·        να στελεχωθούν επαρκώς, και με βάση τις διευρυνόμενες σύγχρονες ανάγκες, οι υπηρεσίες των δήμων με προσωπικό που θα έχει πλήρες ωράριο, μισθούς και ασφάλιση, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.


 ΑΘΗΝΑ 6/4/2011                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου