Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Το Ελληνικό Βλακώδες


Σας χαιρετώ όλους και εύχομαι σε όλους ό,τι καλύτερο για το 2011. Αν και νομίζω πως η καλύτερη και πιο προσγειωμένη ευχή που μπορεί να κάνει κάποιος για το 2011 είναι "ευτυχισμένο το 2012".
Είμαι 32 χρονών και δεν θέλω να αναφέρω το επάγγελμά μου διότι ο Έλληνας έχει μάθει να κρίνει το γραπτό απο το ποιός το γράφει και οχι απο το τι λέει. Ας φανταστούμε λοιπόν οτι αυτό το γράφει κάποιος που μας παρατηρεί ως λαό, ως κοινωνία και μας στέλνει τις παρατηρήσεις του μπας και ξυπνήσουμε. Θέλω εδώ να προσθέσω πως ένας λόγος που δεν αναφέρω την ιδιότητα μου είναι και ο κοινωνικός μου περίγυρος που ως δια μαγείας (λόγω τρόπου γραψίματος) με ταυτοποιεί και με ρωτάνε συνέχεια "εσύ το έγραψες αυτό? εσύ το έγραψες εκείνο?" Και δεν μπορώ σε τίποτα να πω ναι. Γιατί δεν θέλω. Γιατί δεν θέλω???? θα το καταλάβετε παρακάτω.
2011. Ελλάδα. Δύσκολοι καιροί. Δύσκολη περίοδος για αυτό το λαό. Ελεγχόμενη δύσκολη περίοδος? Ίσως. Ελεγχόμενη - τεχνητή οικονομική κρίση? Ίσως. Γιατί όμως? Γιατί μας επέλεξαν ως λαό για να το κάνουν αυτό? Πιστεύετε οτι έχουμε κάτι το ιδιαίτερο? Θα σας πω τι πιστεύω εγώ. Εγώ που σας κοιτάω απο ψηλά και σας παρατηρώ. Δεν έχει καμία σχέση το ποιοί είμαστε. Τι είμαστε. Απο που ειμαστε. Που πάμε. Τι θέλουμε. Τι ονειρευόμαστε. Τι ιδιαιτερότητες έχουμε.
Τρια πραγματάκια είναι.
Πετρέλαιο (η Ελλάδα παραδέχτηκε ξάφνου το 2010 οτι έχουμε πετρέλαιο στο Αιγαίο. Μεγάλη ανακάλυψη). Η Θράκη (μας την έχουν πάρει και δεν έχουμε πάρει χαμπάρι χριστό). Συγκαλυμμένη σκλαβιά (τα φτηνά εργατικά χέρια που σε λίγους μήνες θα αφθονούν στην Ελλάδα, Νότια της Ευρώπης).
Σκεφτείτε το λίγο:
Τον Μάιο , όταν αποκαλύφθηκε το θέμα της "οικονομικής κρίσης" ο Ερντογάν όλως τυχαίως έτρεξε στη Θεσσαλονίκη για ταξιδάκι αναψυχής (?). Αρκετούς μήνες μετά προκύπτει θέμα συνεκμετάλευσης του Αιγαίου. Δηλαδή? Της θαλάσσιας ζωής? Όχι. Πετρέλαιο. Με ποιούς θα γίνει η συνεκμετάλευση? Θα το μάθετε σύντομα. (Τούρκοι - Αμερικάνοι). Μακάκες είναι νομίζετε οι Τούρκοι τόσα χρόνια που διεκδικούν ό,τι διεκδικούν????
Η Θράκη πίσω απο την πλάτη μας έχει χαριστεί ήδη. Μην ξεχνάτε σε καμία περίπτωση οτι ο δανεισμός μέσω του ΔΝΤ δεν έγινε με αθώους όρους. Όπως για να πάρετε εσείς ένα δάνειο , γίνεται "προσημείωση" κάποιου ακινήτου που έχετε ώστε να εξασφαλιστεί η Τράπεζα, έτσι έγινε και στην περίπτωση του ΔΝΤ. Προσημειώθηκε Ελληνική γη και ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.... ψάξτε στο λεξικό να δείτε τι σημαίνει αυτό...
Οι μισθοί όλων σας θα πιάσουν πάτο και δεν θα κάνετε τίποτα γι'αυτό. Μια δυό πορείες και τέλος. Ήταν μεγάλο δόλωμα αυτό που δημοσίευσαν τότε οτι κάποτε ο Κίσινγκερ είπε οτι οι Έλληνες είναι δύσκολο να χειραγωγηθούν γιατί αντιδρούν έντονα και του κώλου τα 9μερα. Σας έκαναν να πιστεψετε με αυτό τον τρόπο οτι η κατάσταση θα λυθεί απο μόνη της και σας τοποθέτησαν με εβλάβεια στον καναπέ του σπιτιού σας να περιμένετε την αντίδραση των υπολοίπων αντιδραστικών Ελληνων οι οποίοι ... τι τραγικη ειρωνία... είχαν κάνει το ίδιο με εσάς. Περίμεναν το ίδιο απο εσάς. Κανένας δεν αντέδρασε. Και τα μέτρα πέρασαν ως απο μηχανής θεός που κατέβηκε για να μας σώσει. Το αποτέλεσμα και το προσδοκώμενο ποιό είναι? ΣΚεφτήκατε? Πέφτουν λοιπόν οι μισθοί σας. Έχετε περισσότερη ανάγκη απο χρήμα. Άρα αυξάνεται η ζήτηση του χρήματος μέσω της φτώχειας. Όταν αυξάνεται η ζήτηση του χρήματος τι ακολουθεί? Η άυξηση της αξίας του. Ποιοί οφελούνται? Αυτοί που το κατέχουν. Οι πλούσιοι λοιπόν θα γίνουν ισχυρότεροι. Οχι απλά πιο πλουσιοι. ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ. Απο την άλλη όσο πιο μικρός είναι ο μισθός σας τόσο πιο οφέλιμοι είστε για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί??? Γιατί υπογράφοντας το δάνειο απο το ΔΝΤ δε συμφωνήσαμε μόνο οτι θα το αποπληρώσουμε. Συμφωνήσαμε και πολλά άλλα. Ιδιωτικοποιήσεις, είσοδο εταιριών κολοσών στον ελληνικό χώρο και πολλά άλλα. Τι θέλουν να κάνουν με εσάς? Θέλουν να δουλέψετε για αυτούς. Αυτό θέλουν. Πιστέψατε οτι μας βοηθάνε ε? Ναι, κι εγώ στην αρχή το έχαψα λίγο. Μετά είδα ενα ντοκυμαντερ για μια χώρα που είχε την ατυχία να έχει πετρέλαιο στο υπέδαφος. Ψάξτε. Δείτε κι εσείς. Ξυπνήστε.
Και αυτά που γράφω πιο πάνω είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι απο όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή και που θα τα γευτούμε σε λίγους μήνες. Είμαστε απλά φτηνά εργατικά χέρια εν τη γενέση.
Ως παρατηρητής λοιπόν , αυτό που βλέπω είναι το εξής, δεδομένων όλων των παραπάνω.
Ναι, είχαμε κι εμείς τη δική μας συμβολή στην "οικονομική κρίση" που μας χτύπησε. Βοηθήσαμε κι εμείς. Κανείς δε ρώτησε ποτέ ποιές ήταν οι συμφωνίες που υπογράφτηκαν όταν μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή ένωση , σχετικά με εισαγωγές-εξαγωγές, σχετικά με την πολιτική σχετικά με τους αλλοδαπούς και πολλά άλλα. Κανείς δεν άκουσε το Μητσοτάκη να λέει σε εκπομπή "γνωρίζαμε οτι θα συνεβαινε αυτό απο το 1980. Κανείς μας δεν έκανε τίποτα". Μόνο εγώ τον άκουσα???? Θέλει λοιπόν η Μέρκελ και η κάθε Μέρκελ-πιόνι του κάθε Εβραίου ΔΝΤίστα να σας πείσει ότι φταίτε που γίνατε έτσι γιατί πίνετε κάθε μέρα καφέ. Και εσείς το πιστεύετε. Το πιστεύετε! Μα τι σκατά??? όλη μας την εξυπνάδα στη μπιρίμπα και τις γκόμενες τη βγάζουμε εμείς οι Έλληνες?? Μας εχουν βάλει σε μια κατάσταση όπου κατηγορούμε τους εαυτούς μας, ακριβώς όπως όταν μια γκόμενα μας κερατώνει και καταφέρνει να μας πείσει οτι φταίγαμε εμείς και νιώθουμε και τύψεις απο πάνω.
Ξυπνήστε, μας δουλεύουν. Τι βλέπω λοιπόν. Βλέπω τον Έλληνα να κατηγορέι τον Έλληνα που κάνει απεργία. Βλέπω τον Αστυνομικό να χτυπάει τον Δάσκαλο. Τον οδηγό λεωφορείου να χτυπιέται με επιβάτες, τον ταρίφα να τσακώνεται με πελάτες και ούτω καθεξής. Εχετε καταλάβει τι συμβαίνει? ΖΟύμε σε ένα ματριξ και μας έχουν δώσει κάποια δεδομένα και ενω βλέπουμε οτι όλο αυτό δεν είναι οκ, δεν είναι εντάξει, συνεχίζουμε να ζούμε σε αυτό και ενώ αυτοί σχεδιάζουν το επόμενο βήμα εξαθλίωσής μας, εμείς κατηγορούμε ο ένας τον άλλον. Δεν εχετε καταλάβει οτι τους βολεύει αυτό? Διαίρε και Βασίλευε. Ξυπνήστε. Θέλουν να είμαστε εχθροί μεταξύ εχθρών. να μη βλέπουμε το προφανές. Να μην αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει γύρω μας, να μην έχουμε συμμάχους, φίλους, συνοδοιπόρους. Να είμαστε ξεχωριστές μονάδες. Άγνωστοι μεταξύ μας. Έτσι μπορούν και μας χειραγωγούν.
Αυτό βλέπω. Οτι αντί να είμαστε όλοι ένα απέναντι σε έναν κοινό εχθρό, είμαστε πολλοί , ο ένας ενάντια στον άλλο. Να λοιπόν η ιδιαιτερότητα του Έλληνα. Η επιστήμη λέει οτι για να φέρεις κοντά δύο εχθρούς, πρέπει να τους δώσεις έναν κοινό εχθρό ώστε να ενωθούν για να τον αντιμετωπίσουν. Οι Έλληνες είναι ίσως ο μοναδικός λαός που δεν το κάνει αυτό. Γι'αυτό και θα κερδίσουν το στοίχημα αυτοί οι κύριοι. Και αύριο θα ντρεπόμαστε να πούμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας τι έγινε. Θα ντρεπόμαστε γιατί θα ξέρουμε οτι δεν κάναμε τίποτα. Και αυτοί ξέρουν οτι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. ΤΟ γνωρίζουν πολύ καλά. Και το έχουμε δεχτεί και το γευόμαστε. Μη φωνάζετε άλλο λοιπόν. Τη στιγμή που κατηγορείτε τον δημοτικό αστυνομικό ή τον αστυνομικό, ή τον εφοριακό ή γενικότερα τον συμπολίτη σας που ζει στα ΙΔΙΑ σκ.... με εσάς, θυμηθείτε οτι πίσω απο την πλάτη σας, κάποιος εκμεταλευόμενος την κατευθυνόμενη οργή σας, παίζει με το μέλλον το δικό σας, των παιδιών σας, των εγγονών σας, των δισέγγονών σας. Εν ολίγοις ... ο κόσμος καίγεται και το μ.... χτενίζεται.
Σας ικετεύω απο τη θέση που βρίσκομαι. Ξυπνήστε και γίνετε ένα. Και αν μπορέσω ποτέ, αν έχω τη δύναμη θα το φωνάξω και απο αλλού. Απο όπου μπορώ. Ξυπνήστε. Υπόψν, δεν είμαι πολιτικός, δεν είμαι τίποτα. Είμαι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, κάνω μια πολύ δύσκολη δουλειά, με βρίζετε καθημερινά αλλά δεν με νοιάζει αυτό. Σας καλώ όλους να ξυπνήσετε για χάρη όλων. Μπορείτε να ξυπνήσετε. Μπορείτε να αντιδράσετε. Είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα. Η ζωή δεν είναι ο μισθός που φοβόμαστε μη χάσουμε. Η ζωή είναι ένα πέρασμα. Μια βολτούλα απο τον πλανήτη γη. Σας εκλιπαρώ, κάντε τους να θυμούνται το πέρασμά σας απο εδώ.
Θέλω να κλείσω αυτό το... γράμμα, με μια παράκληση προς το θεό
"αν υπάρχεις... hellloooooooooo..... εδω κάτω είμαστε!"
υ.γ. όλοι θα πεθάνουμε μια μέρα. Ας αφήσουμε κάτι πίσω μας αξιοθαύμαστο.
Αναγνώστης
Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου