Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πόλεμος συμμοριών στη χωματερή Άνω Λιοσίων! Δεκάδες νεκροί ρακοσυλλέκτες

Ρεπορτάζ: Ράνια Καρατζαφέρη
Εν ψυχρώ εκτελέσεις, τεμαχισμένα πτώματα διάσπαρτα ανάμεσα σε τόνους απορριμμάτων, συμμορίες Αλβανών Ρομά που επιβάλλουν με τα όπλα την κυριαρχία τους στα «πολύτιμα» σκουπίδια της χωματερής Άνω Λιοσίων και δολοφονούν χωρίς δεύτερη σκέψη όποιον Έλληνα αθίγγανο ρακοσυλλέκτη τούς σταθεί εμπόδιο. Τρομοκρατημένοι εργαζόμενοι που αρνούνται πλέον να δουλέψουν με το φόβο ότι, κάποια σφαίρα από Καλάζνικοφ θα τους κόψει το νήμα της ζωής…

Ένα πραγματικό θρίλερ που εκτυλίσσεται τα τελευταία 5 χρόνια και μια περίεργη «ομερτά» με φοβερά έως και μακάβρια περιστατικά, που δεν βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας. Ένα καθεστώς τρόμου που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους κατοίκους, τις αρχές και τους εργαζόμενους που αυτές τις μέρες απεργούν και πάλι, δηλώνοντας την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν αυτό το θανατηφόρο «καγιάρι» όπως λέγεται στην γλώσσα των αθίγγανων. Δηλαδή την αναζήτηση στα σκουπίδια αντικειμένων αξίας, ή ακόμη και ληγμένων τροφίμων και φαρμάκων, τσιγάρων, ρούχων, ό,τι μπορούν να πουλήσουν σε κάποια υπαίθρια αγορά.
Οι οπλισμένες συμμορίες απειλούν ευθέως τη ζωή των εργαζομένων και η αστυνομία είναι ανύπαρκτη. Το Κράτος, επίσης περί άλλων τυρβάζει, αφού επί χρόνια υπόσχεται, αλλά ποτέ δεν προχώρησε στην ουσιαστική φύλαξη της χωματερής και στην απομάκρυνση των αδίστακτων «εισβολέων», με αποτέλεσμα να συζητείται ακόμη και το ενδεχόμενο ανάθεσης της φύλαξης σε σεκιούριτι!
Αυτός ο τριτοκοσμικός πόλεμος, δυστυχώς, δεν είναι αναίμακτος και πολλοί κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για μαφία των ΧΥΤΑ και για συμμορίες με Καλάζνικοφ που έχουν δολοφονήσει εν ψυχρώ δεκάδες αθίγγανους ρακοσυλλέκτες. Τον ακριβή αριθμό δεν είναι σε θέση να τον προσδιορίσει κανείς, αφού εξακολουθούν να ανασύρονται ανθρώπινα μέλη που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν ή να καταδείξουν πόσα θύματα βρίσκονται θαμμένα κάτω από τις μάζες των σκουπιδιών. Πάντως, μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες, έχουν εντοπιστεί έξι πτώματα.

«Η πιο πρόσφατη δολοφονία είναι αυτή του περασμένου Σαββάτου», αποκάλυψε μιλώντας στο newsbomb.gr ο δήμαρχος Κηφισιάς και Πρόεδρος της ΕΔΚΝΑ, Νίκος Χιωτάκης. Όπως μας είπε, μόλις είχε στείλει μια δραματική επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, κ.κ Γ. Ραγκούση και Χ. Παπουτσή στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Χωρίς ευθύνη των εργαζομένων του ΕΣΔΚΝΑ , που προπηλακίζονται συνεχώς και απειλούνται, υπάρχουν θύματα στον ιδιότυπο αυτό πόλεμο, υπάρχει καταστροφή περιουσίας του ΕΣΔΚΝΑ, υπάρχει διάχυτος φόβος και τρόμος επί 24ωρο. Το γεγονός της 19-3-2011 κατά το οποίο υπήρξε απώλεια ζωής και εν συνεχεία καταστροφή μηχανημάτων είναι μια απλή ένδειξη της καθημερινότητας. Οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινώς υπό καθεστώς τρομοκρατίας και απειλής κατά της ζωής τους και της σωματικής τους ακεραιότητας από εκατοντάδες οικονομικούς μετανάστες και Ρομά που αυθαιρέτως εισέρχονται και επιχειρούν ρακοσυλλογή. Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι απρόθυμες να αντιμετωπίσουν τα στίφη των ανταγωνιζομένων ρακοσυλλεκτών, που συχνά οπλοφορούν. Παρακαλούμε κάντε τα επιβαλλόμενα, προτού η κατάσταση ξεφύγει εντελώς από τα χέρια της νομιμότητας».
Τραγική και εκτός ελέγχου χαρακτήρισε την κατάσταση μιλώντας στο newsbomb.gr και ο Πρόεδρος της Φιλικής Εταιρείας Ελλήνων Τσιγγάνων, Αντώνης Τσακίρης: «Είναι αλήθεια όλα αυτά. Οι Αλβανοί, που μιλούν την ίδια γλώσσα με εμάς, μας σκοτώνουν εν ψυχρώ και η αστυνομία δεν τολμάει να πλησιάσει. Να φύγουμε εμείς από την Ελλάδα και να μείνουν οι ξένοι; Η κατάσταση αυτή είναι πάνω από 4 χρόνια και δεν ενδιαφέρεται κανείς. Δεν πάει άλλο! Πώς να μην φοβούνται οι εργαζόμενοι για τις ζωές τους; Εκεί όλα μπορούν να συμβούν…»
Πηγή: http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου