Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΚ

Μειώσεις από 30% έως 50% σε ορισμένα πρόστιμα, αλλά και αυξήσεις έως και 50% για μια σειρά άλλων παραβάσεων θα προβλέπει ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος θα ισχύσει από το ερχόμενο φθινόπωρο. Ωστόσο, αμείωτα θα παραμείνουν τα...
πρόστιμα ύψους 700 ευρώ που επιβάλλονται για παραβάσεις που σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Ετσι, ακριβά θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν οι οδηγοί την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και STOP, την παραβίαση σιδηροδρομικών διαβάσεων, τους επικίνδυνους ελιγμούς αλλά και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Αυτή είναι η κατεύθυνση που έχει δώσει ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος είχε καταστήσει σαφές ότι η Πολιτεία θα εξακολουθήσει να είναι σκληρή με τους υπαιτίους σοβαρών παραβάσεων, αλλά θα επανεξετάσει τα πρόστιμα για άλλες.
Ετσι, ήδη εξετάζεται η μείωση έως και 50% ορισμένων προστίμων, τα οποία όμως θα αυξάνονται κλιμακωτά για τους υπότροπους. Ουσιαστικά το υπουργείο εξετάζει τη μείωση στο ήμισυ της σημερινής τιμής ορισμένων προστίμων για την πρώτη παράβαση, με την τιμή να αυξάνεται στο 75% για τη δεύτερη και να φτάνει στα σημερινά επίπεδα για την τρίτη φορά που θα υποπίπτει στην ίδια παράβαση.
Ταυτόχρονα εξετάζεται η μείωση κατά 30% των προστίμων για απόρριψη αντικειμένων (από 400 σε 280 ευρώ), παραβίαση ωραρίου τροφοδοσίας (από 400 σε 280 ευρώ), έλλειψη μέτρων παθητικής ασφάλειας (από 700 σε 490).
Υπό συζήτηση είναι και η αύξηση κατά 50% των προστίμων για αυτοσχέδιους αγώνες, διπλοπαρκάρισμα, στάθμευση σε ράμπα, στάθμευση σε πεζοδρόμιο, παρεμπόδιση κυκλοφορίας τραμ.
Πηγή: http://fimotro.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου