Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου ΗΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ: Ανοίγει ο δρόμος για το φυσικό αέριο στην Πέλλα.



BΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ
Βουλευτής  Ν. Πέλλας- ΠΑΣΟΚ
Πολιτικό γραφείο Αθηνών, Μητροπόλεως 1, τηλ:210-3709222/3709221, fax  2103709220
Πολιτικό γραφείο Γιαννιτσών, Βενιζέλου 116, τηλ: 2382083560/29567, fax 2382022397
Email: info@iliastheodoridis.gr   
             Αθήνα 13 /03/10

Δελτίο Τύπου
Ανοίγει ο δρόμος για το φυσικό αέριο στην Πέλλα.
 Ένα έργο ενεργειακής υποδομής, έστω και με καθυστέρηση γίνεται πράξη για την περιοχή μας. Σε επικοινωνία με τον υφυπουργό ενέργειας περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής κ. Ιωάννη Μανιάτη, του βουλευτή Πέλλας Ηλία Θεοδωρίδη για το ζήτημα της επέκτασης του φυσικού αερίου προς τον νομό Πέλλας συζητήθηκαν τα εξής:
Πρώτον, στο νομοσχέδιο για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη το μήνα Απρίλιο θα προστεθεί άρθρο που θα αφορά στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Δεύτερον, θα προκηρυχτεί ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάληψη του έργου της επέκτασης με συμμετοχή εταιριών που διαθέτουν την τεχνογνωσία και μπορούν να πραγματοποιήσουν το δίκτυο και τις εγκαταστάσεις.
Τρίτον, ο Νομός Πέλλας είναι ο πιο πυκνοκατοικημένος νομός της Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, έχει ευνοϊκή θέση (εγγύτητα) ως προς το υπάρχον δίκτυο φυσικού αερίου που διασχίζει το Νομός Ημαθίας, απ’ όπου και θα τροφοδοτηθεί.
Το φυσικό αέριο θα αποτελέσει απαρχή μιας νέας εποχής ανάπτυξης για την περιοχή μας, ως εναλλακτική πηγή ενέργειας ευνοϊκή προς το περιβάλλον, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το πετρελαϊκό κόστος ανεβαίνει διαρκώς με δυσβάστακτη επιβάρυνση των νοικοκυριών, της αγροτικής, της βιομηχανικής και βιοτεχνικής παραγωγής της περιοχής μας.
Σε όλους αυτούς τους τομείς θα ρίξει το κόστος ενέργειας κατά 25-30%, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και εξοικονομώντας χρήματα για τα δοκιμαζόμενα νοικοκυριά των κατοίκων της περιοχής μας.
                                                                   ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
                                                         ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου