Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Αυτοκόλλητα στο αμάξωμα

Αγόρασα ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σε άριστη κατάσταση και πολύ καλή τιμή. Το μόνο που με ενοχλεί, είναι ότι έχει επάνω στον προφυλακτήρα του κολλημένα διάφορα παλιά αυτοκόλλητα. Πως μπορώ να τα αφαιρέσω χωρίς να κάνω ζημιά;

Διαλέξτε μία ηλιόλουστη μέρα και αφήστε για αρκετή ώρα το αυτοκίνητο να «λιάζεται» στο σημείο που είναι κολλημένα τα αυτοκόλλητα. Έτσι, η κόλλα τους μαλακώνει και
είναι ευκολότερο να ξεκολλήσουν.

1. Εάν δεν αντέχετε να περιμένετε να ζεστάνει ο καιρός, χρησιμοποιήστε για τον ίδιο σκοπό ένα σεσουάρ μαλλιών.
2. Όταν ζεσταθεί αρκετά η κόλλα, πιέστε τα αυτοκόλλητα ώστε να «στρώσουν» πάνω στην επιφάνεια. Έτσι, όταν τα τραβήξετε προσεκτικά για να ξεκολλήσουν, θα υπάρχει λιγότερος κίνδυνος να σκιστούν.
3. Χρησιμοποιήστε την πιστωτική σας κάρτα για να ξεκολλήσετε προσεκτικά μία άκρη και μετά τραβήξτε απαλά, προσπαθώντας να μη σκιστεί το αυτοκόλλητο. Η πιστωτική κάρτα είναι φτιαγμένη από υλικό μαλακότερο από ένα μαχαίρι ή τα νύχια σας.
4. Εάν μείνουν υπολείμματα κόλλας στον προφυλακτήρα, χρησιμοποιείστε ένα προϊόν κατάλληλο για την αφαίρεση τέτοιων υλικών από το αυτοκίνητο, που εγγυημένα δεν θα χαλάει το χρώμα.
5. Το ίδιο υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να «μουλιάστε» ένα αυτοκόλλητο, που παρά τις προσπάθειές σας αρνείται να ξεκολλήσει.
πηγη :www.autocar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου