Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Βασίλειος Γιουματζίδης για την Παγκόσμια ημέρα νερού



Βασίλειος Γιουματζίδης
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Πέλλας

«22η ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ»

Η Παγκόσμια ημέρα νερού είναι μια μέρα που  υπενθυμίζει σε όλους μας τις πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές που διαθέτουμε, τις οποίες  πρέπει όλοι να  διαφυλάξουμε και να διασφαλίσουμε.
Το νερό, ο επονομαζόμενος και λευκός χρυσός αποτελεί βασική πηγή για τον άνθρωπο. Στις μέρες μας, δυστυχώς, οι κλιματικές αλλαγές έχουν ως συνέπεια τη μείωση του νερού σε πολλά μέρη του πλανήτη. Οι πάγοι λιώνουν και φαινόμενα όπως οι ξηρασίες και οι πλημμύρες γίνονται πιο ακραία. Η προσεκτική διαχείρηση των υδάτινων πόρων και η εξισσορόπηση των διαφόρων αναγκών για νερό αποτελεί ζήτημα  προτεραιότητας για όλους μας.
 Στο νομό Πέλλας και ιδιαίτερα στην πόλη της Έδεσσας, από όπου κατάγομαι το υγρό στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο. Ποτάμια και καταρράκτες συνθέτουν το τοπίο της και αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Η περαιτέρω δε αξιοποίηση τους μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική άνθιση της περιοχής.
Στόχος μας και σκοπός μας, λοιπόν, είναι όλο αυτόν τον υδάτινο πλούτο τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο να τον διαχειριστούμε, να τον προσταστέψουμε και να τον διασφαλίσουμε στις επόμενες γενιές. Ο αγώνας μου για θέματα  που σχετίζονται με το περιβάλλον θα είναι συνεχής προκειμένου οι φυσικές πηγές που διαθέτουμε να συνέχισουν να αποτελούν ‘πρωτογενή’ αξία ζωής και να παραμείνουν αναλλοίωτες και σωστά διαχειρήσιμες.

1 σχόλιο:

  1. Οι Παγκόσμιες ημέρες για το 2011: http://www.unric.org/el/about-un-greek/44

    Μια λίστα με 100 και πλέον <>
    Οι υπόλοιπες 260 και κάτι είναι ορφανές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή