Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Σημεία της τοποθέτησης της βουλευτού Ευαγγελίας Αμμανατίδου στην επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία.


ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ – ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΛ.ΣΒΩΛΟΥ 15  54622 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310276461
ΦΑΞ :2310276462

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σημεία της τοποθέτησης της βουλευτού Ευαγγελίας Αμμανατίδου στην επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία.

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης στη “δημόσια παιδεία”.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου αναφέρθηκε στο θέμα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων των σχολείων που έχει δρομολογηθεί από το Υπουργείο, σημειώνοντας ότι τα κριτήρια του Υπουργείο είναι καταρχήν λογιστικά παρά εκπαιδευτικά.

Η βουλευτής μεταξύ άλλων σημείωσε: «το Υπουργείο δεν έχει καταφέρει να πείσει κανέναν ότι η απομάκρυνση των δημόσιων σχολείων από χωριά της περιφέρειας δεν θα αποτελέσει το έναυσμα για μια μεγάλη σχολική διαρροή τα επόμενα χρόνια. Το ότι η περιφέρεια πολύ περισσότερο από τα αστικά κέντρα υφίσταται τις συνέπειες του Μνημονίου, της χρόνιας μηδενικής ανάπτυξης, αλλά και της κοινωνικής και πολιτισμικής ένδειας, το γνωρίζουμε και εμείς, αλλά ειδικά αυτοί που το βιώνουν […]
Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων προτείνονται στις αγροτικές και αστικές περιοχές, όπου ζουν τα κοινωνικά στρώματα, τα οποία πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Ενδεικτικά και μόνο θα αναφέρω τις ακριτικές περιοχές: Στον Έβρο συγχωνεύονται και καταργούνται το 22,22% των δημοτικών σχολείων. Στην Καστοριά το 45,65%. Στη Φλώρινα το 49%. Στη Ροδόπη το 23,40%».

Επιπλέον έκανε λόγο για περιπτώσεις συγχωνευόμενων σχολείων χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι χιλιομετρικές αποστάσεις, όπως συμβαίνει με το Γυμνάσιο Τσοτυλίου. Τόνισε περιπτώσεις σχολείων που διαθέτουν επαρκή αριθμό παιδιών για να συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως συμβαίνει με δύο νηπιαγωγεία στο Δήμο Λαγκαδά  –το νηπιαγωγείο Καβαλαρίου με τριάντα παιδιά και το νηπιαγωγείο Ηρακλείου με είκοσι έξι παιδιά, αλλά το υπουργείο Παιδείας στις λίστες του είχε «μηδενικό» αριθμό μαθητών. Τέλος, αναφέρθηκε σε σχολεία που διαθέτουν άρτιες κτιριακές υποδομές ακόμη και κλειστό κολυμβητήριο όπως το Γυμνάσιο Ξυλούπουλης, επίσης στο νομό Θεσσαλονίκης το οποίο όμως θα συγχωνευτεί με το Γυμνάσιο Ασσήρου που απέχει είκοσι τρία χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου