Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ.ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Την απογραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων, υποχρεώσεων και διαθέσιμων χρηματικών μέσων της περιφέρειας, ζήτησε ο πρώην υπουργός και περιφερειακός σύμβουλος του ¨Μετώπου Ανάπτυξης¨ Γιώργος Πασχαλίδης, μιλώντας στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου (Θεσσαλονίκη, 17-3-2011).
Όπως τόνισε:
«Είναι ανάγκη εν όψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας μέχρι 31-3-2011, να εγγραφούν στον νέο προϋπολογισμό όλες οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις των καταργούμενων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και να υποβληθούν από την περιφέρεια οι απολογισμοί των καταργούμενων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων στο ελεγκτικό συνέδριο.
Είναι χρήσιμο να αξιοποιηθεί η μεταβατική περίοδος για την κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος της αιρετής  περιφέρειας και η διασύνδεση του με άλλα προγράμματα, που ανακοινώνονται από κυβερνητικά στελέχη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την μητροπολιτική Θεσσαλονίκη.
Η συνδιαμόρφωση του περιφερειακού προγράμματος, είναι κάτι πολύ περισσότερο από το άθροισμα, τη συρραφή αιτημάτων και επιμέρους δράσεων δήμων και περιφερειακών ενοτήτων, είναι ένα στρατηγικό σχέδιο με συμπληρωματικότητα, με συνέργιες, σε ένα πλαίσιο στήριξης με πόρους τοπικούς, εθνικούς, ευρωπαϊκούς».
Ο Γιώργος Πασχαλίδης ζήτησε να ενταχθούν για συζήτηση στην ατζέντα του περιφερειακού συμβουλίου ζητήματα εξαιρετικής σημασίας, όπως η καταπολέμηση της ανεργίας και η ενίσχυση της απασχόλησης, η αντιμετώπιση της αποβιομηχάνισης, τα χαρακτηριστικά της ύφεσης στην Κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη και οι τρόποι υπέρβασης της και εξόδου από την κρίση.
Η διαμόρφωση περιφερειακής συναντίληψης στον σχεδιασμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, απαιτεί την γνώση και την επί τόπου παρακολούθηση των βασικών θεμάτων των πρώην Νομαρχιών, για αυτό και ο Γιώργος Πασχαλίδης πρότεινε την ενεργό παρουσία, με ένα κύκλο συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου, σε όλες τις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου