Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ψηφιακές φιλενάδες στο Facebook...

Το κορίτσι των ονείρων τους σε τέσσερα βήματα υπόσχεται ότι μπορεί να προσφέρει στους εργένηδες χρήστες...

του Facebook ένα site στις ΗΠΑ, κάνοντας τους online «φίλους» τους να σκάσουν από την ζήλια τους.

Ωστόσο, η φιλενάδα που θα αποκτήσουν -έναντι αμοιβής- θα είναι προσβάσιμη μόνο μέσω Ίντερνετ, λειτουργώντας ως εικονική «βιτρίνα», η οποία θα καλύπτει μόνο τις κοινωνικές -και όχι τις ερωτικές- ανάγκες του πελάτη.

Σχέση σε... τέσσερα βήματα

Το Cloudgirlfriend.com, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή, δεσμεύεται ότι θα δημιουργήσει την «τέλεια φιλενάδα» για λογαριασμό των πελατών του, σε… τέσσερα απλά βήματα:

Βήμα 1: Καθορίστε ποια είναι η τέλεια φιλενάδα για εσάς
Βήμα 2: Εμείς αναλαμβάνουμε να την φέρουμε στην «ζωή»
Βήμα 3: Συνδεθείτε και αλληλεπιδράστε μαζί της δημοσίως στο αγαπημένο σας κοινωνικό δίκτυο
Βήμα 4: Απολαύστε μια δημόσια εξ’ αποστάσεως σχέση με το τέλειο κορίτσι

Όταν η φιλενάδα... εκδηλώνεται

Η εικονική φιλενάδα, την οποία όλοι οι άλλοι θα θεωρούν πραγματική, θα έχει δικό της λογαριασμό στο 
Facebook και θα είναι ιδιαιτέρως διαχυτική, εκφράζοντας δημοσίως τον… έρωτά της για εσάς, με κάθε ευκαιρία.

Έτσι, όλοι οι «φίλοι» σας θα θαυμάζουν (ή θα ζηλεύουν) την σχέση σας με αυτή την -ανύπαρκτη- κοπέλα, η οποία θα αναρτά μηνύματα αισθηματικού περιεχομένου στον «τοίχο» του προφίλ της – αλλά και του δικού σας.

Το μόνο που δεν θα μπορέσετε να κάνετε ποτέ είναι να βγείτε ραντεβού και να φιλήσετε την σύντροφό σας, η οποία θα υφίσταται κυριολεκτικά «για τα μάτια σας μόνο» (αλλά και για αυτά των «φίλων» σας).

Πραγματικοί άνθρωποι πίσω από τα ψεύτικα προφίλ

«Ο ευκολότερος τρόπος να αποκτήσετε φιλενάδα είναι να… έχετε ήδη μία», υποστηρίζει ο συνιδρυτής του ιστότοπου, Ντέιβιντ Φούχριμαν, σε ανάρτηση που έκανε στο Ίντερνετ.

Έναντι αντιτίμου (το ύψος του οποίου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί), η υπηρεσία θα παρέχει ένα «δίκτυο ανθρώπων» που θα «ανεβάζουν» ρομαντικά μηνύματα και θα επικοινωνούν με τους χρήστες του Facebook.

Τους λογαριασμούς των υποτιθέμενων φιλενάδων θα χειρίζονται πραγματικοί άνθρωποι και όχι μηχανές (bots), όπως υποστηρίζει η εταιρεία. Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό πίσω από την 20χρονη σέξι κοπέλα σας να κρύβεται ένας… 35χρονος άνδρας, που θα εργάζεται στην εταιρεία.

Ο κ. Φούχριμαν διαβεβαιώνει ότι «κανείς δεν θα μπορεί να το καταλάβει (ότι η κοπέλα αυτή δεν θα είναι πραγματική). Θα εμφανίζεται ως πραγματική φιλενάδα. Απλά θα είναι μια… σχέση εξ’ αποστάσεως».

Προς το παρόν, το 
site προσφέρει μόνο γυναίκες για σύναψη ηλεκτρονικού «δεσμού». «Ίσως, όμως, να υπάρξουν και αγόρια στο μέλλον», ανέφερε ο συνιδρυτής της υπηρεσίας.

Όχι πια σεξ, μόνο φίλοι...

Ο κ. Φούχριμαν σπεύδει να διευκρινίσει ότι στόχος της υπηρεσίας δεν είναι να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές ορέξεις των χρηστών, απογοητεύοντας όσους έτρεφαν ελπίδες για… κάτι περισσότερο.

«Το CloudGirlfriend.com δεν είναι ένα ακόμη πορνογραφικό site ή μια υπηρεσία συνομιλιών για ενηλίκους. Τέτοιες υπηρεσίες επιχειρούν να συμπληρώσουν μια φυσική ανάγκη, αλλά δεν εκπληρώνουν τους στόχους μιας στενής σχέσης και μιας φιλίας».

e-«μαγνήτης»
Στόχος του 
site είναι να χτίσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση ανθρώπων που δυσκολεύονται να βρουν το ταίρι τους.

Παράλληλα, όμως, θα λειτουργεί ως «μαγνήτης» για την προσέλκυση πραγματικών ερωτικών συντρόφων, αν υιοθετήσει κανείς την λογική ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο για κάποιον που ξέρουν ότι είναι ήδη… αρεστός.

«Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το site για να αλλάξουν την κοινωνική αντίληψη που έχουν οι άλλοι γι’ αυτούς. Αυτή η αλληλεπίδραση μπορεί να προσφέρει μια πραγματική εμπειρία εξέλιξης μιας φιλίας και μιας σχέσης», τόνισε ο κ. Φούχριμαν.

Κάνουν «ουρά» τα υποψήφια μέλη

Το CloudGirlfriend.com έχει ήδη προκαλέσει «θόρυβο» στον κυβερνοχώρο, πριν ακόμη ξεκινήσει να παρέχει τις υπηρεσίες του.

Αρκετοί χρήστες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αποκτήσουν μια «εικονική φιλενάδα». Ο ιστότοπος καλεί, μάλιστα, τα υποψήφια μέλη του «να εγγραφούν νωρίς, για να πάρουν σειρά προτεραιότητας»!

Επικρίσεις και ενστάσεις

Δεν λείπουν, όμως, και οι επικρίσεις. «Νομίζω ότι είναι αρκετά θλιβερό. Το παρατηρώ και διαπιστώνω ότι υπάρχει τόσο πολλή θλίψη και μοναξιά», δήλωσε στον ιστότοπο news.com.au η Φι Μπένταλ, ειδική στα ψηφιακά μέσα.

Ταυτόχρονα, παράγοντες της αγοράς του Διαδικτύου υποστηρίζουν ότι το 
site θα έρθει αντιμέτωπο με τους όρους χρήσης του Facebook, το οποίο απαγορεύει την δημιουργία πλαστών προφίλ και τα διαγράφει αμέσως (αν, φυσικά, τα εντοπίσει).

«Αν πρόκειται να παίζει με τα προφίλ του Facebook και να δημιουργεί ψεύτικες φιλενάδες, υποθέτουμε ότι το κοινωνικό δίκτυο θα αντιδράσει. Το Facebook δεν θέλει σε καμία περίπτωση να γεμίσει με λογαριασμούς 
spam», σημείωσε το μπλογκ Business Insider.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου