Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Το Άγιο Φως στην Αθήνα

Με τιμές αρχηγού Κράτους, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πολιτικοί, στρατιωτικές μονάδες της χώρας, αλλά και πιστοί, το Αναστάσιμο Φως από τα Ιεροσόλυμα.
Το Άγιο Φως μετέφερε ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Θάνου και εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.
«Αυτό το ανέσπερο φως της αναστάσεως του Ιησού είναι η μαρτυρία της δόξας του Θεού σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Θερμές ευχές για καλή Ανάσταση σε όλο τον Ελληνισμό» ήταν τα λόγια του Έξαρχου του Αγίου Τάφου αρχιμανδρίτη Δαμιανού Θάνου.
«Είχαμε την τιμή να μεταφέρουμε το Άγιος Φως, που λάμπει για όλη την Οικουμένη και ιδιαίτερα για τον Ελληνισμό. Με μέριμνα της ελληνικής κυβέρνησης το Άγιο αυτό φως θα μεταφερθεί σε όλη τη χώρα. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλους του Έλληνες» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δόλλιος.
«Να μη βρεθούμε στην τραγική θέση την οποία περιγράφει απόψε στο Ευαγγέλιο ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, να αφήσουμε το Χριστό και το ιερό φως στην άκρη. Ευχηθείτε το φως του Χριστού να λάμπει στις καρδιές μας. Καλή Ανάσταση σε όλους», τόνισε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, κ. Χρυσόστομος

Στην πύλη 9 του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, είχαν συσσωρεύσει εκατοντάδες πιστοί. Μετά το σεμνό τελετουργικό στο Ελ. Βενιζέλος το Άγιο Φως, με αυτοκίνητο του υπουργείου Εσωτερικών μεταφέρεται στην Πλάκα, στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου. Θα ακολουθήσει μια δέηση, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα.
Το φως περιμένουν εκατομμύρια πιστοί ανά την Ελλάδα, αφού από το Ελ. Βενιζέλος θα μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στις 20.45 θα προσγειωθεί με ειδική πτήση και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», από όπου θα το παραλάβουν ιερείς προκειμένου να το μεταφέρουν σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Στα Χανιά θα φτάσει στις 21.10 ενώ στην Κάρπαθο στις 20.15.
Λόγω της μικρής καθυστέρησης της άφιξης του αεροσκάφους, το πρόγραμμα δεν θα είναι ακριβές.
Σε κλίμα κατάνυξης η αφή του Αγίου Φωτός
100.000 περίπου πιστοί, υποδέχτηκαν το Άγιο Φως στον Πανάγιο Τάφο. Οι χιλιάδες πιστοί που περίμεναν για το θαύμα ξέσπασαν σε ζητωκραυγές, ενώ οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα.
Να σημειωθεί πως κατά την απογείωση της Ελληνικής αποστολής για τα Ιεροσόλυμα υπήρξε πρόβλημα στο αεροσκάφος που θα τους μετέφερε, με αποτέλεσμα έπειτα από μισή ώρα πτήσης να επιστρέψουν πίσω από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και να επιβιβαστούν σε άλλο αεροσκάφος, ίδιου τύπου.
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου