Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ηλίας Ηλιάδης

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Ηλίας Ηλιάδης στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης στο τζούντο. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, επτά χρόνια μετά το Ευρωπαϊκό στο Βουκουρέστι, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ηλιάδης με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες στα -90 κιλά, στην πορεία προς το χρυσό μετάλλιο επικράτησε κατά σειρά του Γάλλου Ιβ Μάθιου Νταφρεβίγ, του Ρώσου Καμίλ Μαγκομέντοφ, του Εσθονού Γκριγκόρι Μινάσκιν, του Πολωνού Ρόμπερτ Κράβτσικ, ενώ στον τελικό νίκησε και τον Ντενίσοφ ο οποίος είναι Νο2 στη παγκόσμια κατάταξη (Νο5 ο Ηλιάδης).
Η άνετη, όπως ήρθε, νίκη στον τελικό, έγινε με Yuko στο 4ο λεπτό και Waza-ari περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.
Ο Ηλιάδης με αυτή την επιτυχία, έβαλε ακόμη πιο βαθιά τα θεμέλια της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.


Να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Ηλιάδης είναι από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του καθώς έχει ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ μετράει πλέον δύο χρυσά σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και ένα χάλκινο.
Ο Ηλιάδης αναδείχθηκε κορυφαίος τζουντόκα της Ευρώπης για το 2004 και το 2010, Σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλμερία
www.newsbomb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου