Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης στην Κρύα Βρύση !ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Μία πολύ σημαντική ημερίδα διοργανώνει το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Κρύας Βρύσης η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κρύας Βρύσης, με
ομιλητή τον γνωστό Δικηγόρο Αθηνών, Πρόεδρο του Δικτύου 21, Αρθρογράφο και Απλό μέλος της Ν.Δ. Φαήλο Κρανιδιώρη. Η ομιλία  θα έχει ως κεντρικό θέμα : ΄΄ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ΄΄ .
    Ο επίσημος προσκεκλημένος της ΔΗΜ.Τ.Ο. κατά πάσα πιθανότητα θα είναι φιλοξενούμενος για ένα διήμερο στην πόλη της Κρύας Βρύσης με τον οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για διάφορα κοινωνικά και εθνικά θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα της πατρίδας μας το τελευταίο καιρό.
   Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κρύας Βρύσης καλεί στην εκδήλωση όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιφέρειας μας και θα είναι τιμή μας να τα πούμε από κοντά !ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης γεννήθηκε το 1965 στον Κορυδαλλό από λαϊκή οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν τεχνικός υπάλληλος στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς  κι η μητέρα του γαζώτρια σε βιοτεχνία στην Κοκκινιά.
 Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά το πτυχίο του κατατάχθηκε εθελοντικά στις Δυνάμεις Καταδρομών, όπου υπηρέτησε επί 23 μήνες (2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών) ως έφεδρος Αξιωματικός. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και αρκετά Γερμανικά και Ισπανικά.
          Ασκεί ελεύθερη μαχόμενη δικηγορία στην Αθήνα από το 1992.
          Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ομάδας του Δικτύου 21. Έχει διατελέσει μέλος του Κέντρου Ερεύνης και Μελέτης Ελληνισμού και της Επιτροπής για την Κύπρο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών. Το 1988 συλλαμβάνεται επειδή πέταξε από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, κατά τη διάρκεια της τελετής, το στεφάνι που κατέθεσε ο τότε δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Μπεντρεντίν Νταλάν, υπεύθυνος για την αρπαγή πολλών ελληνικών περιουσιών και μνημείων της Πόλης. Μέλος της Λέσχης Καταδρομέων - Ιερολοχιτών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.
          Από τα ιδρυτικά μέλη του Ελληνικού Ριζοσπαστικού Κινήματος στο πλευρό του ιδρυτή του Αντώνη Τρίτση. Μέλος της Τριμελούς Επιτροπής της Γραμματείας του Ε.Ρ.Κ. ως και μετά το θάνατο του Δημάρχου Αθηναίων.
Υπερασπιστής των δικαιωμάτων των Κούρδων αγωνιστών στα δικαστήρια, συνδέεται με στενούς συναγωνιστικούς δεσμούς  με το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Κουρδιστάν και τις οργανώσεις των Κυπρίων, Βορειοηπειρωτών, Κωνσταντινουπολιτών, Ποντίων, Ιμβρίων και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή.
Φίλος και συνεργάτης του αγωνιστή Θεόφιλου Γεωργιάδη που δολοφονήθηκε το 1994 στη Λευκωσία από όργανα της ΜΙΤ.
Συντάκτης της εισηγητικής έκθεσης και της πρότασης νόμου του Αντώνη Σαμαρά, με την οποία αναγνωρίστηκε το 1996 από τη Βουλή των Ελλήνων η Γενοκτονία των Αρμενίων από το τουρκικό καθεστώς.
Έχει διατελέσει επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος της Μητρόπολης των εν Ελλάδι Ορθοδόξων Αρμενίων και του Λαϊκού Κογκρέσου του Κουρδιστάν στην Αθήνα.
Επίσης διετέλεσε πληρεξούσιος Δικηγόρος του κούρδου ηγέτη, κ. Αμντουλλάχ Οτσαλάν, στην Ελλάδα, στο πλευρό του οποίου βρέθηκε τον Φεβρουάριο του 1999 στο Ναϊρόμπι. Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, συνετέλεσε στην αποκάλυψη των μεθοδεύσεων που οδήγησαν στην ατιμωτική παράδοση του Κούρδου ηγέτη στα χέρια της Άγκυρας. Το 2003 υπερασπίστηκε τον  κ. Οτσαλάν και δύο στενούς συνεργάτες του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Αθηνών, από το οποίο και αθωώθηκαν για τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στην Ελλάδα και της διατάραξης της διεθνούς ειρήνης της χώρας.
Είναι πατέρας δύο κοριτσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου