Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Δελτία τύπου Περιφέρειας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: Διοικητήριο Πέλλας - Έδεσσα
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 58200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2381351201
Έδεσσα, 8 Απριλίου 2011

Προς:


1.    Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας
2.    κκ. Βουλευτές Νομού Πέλλας
3.    κκ. Πρόεδρο και Εισαγγελέα Πρωτοδικών

4.    Στρατηγό Διοικητή της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας
5.    Αστυνομικό Διευθυντή Νομού Πέλλας
6.    Διευθυντή Πυροσβεστικής Νομού Πέλλας
7.    κκ. Δημάρχους Νομού Πέλλας
8.    κκ. Προϊσταμένους των Δημόσιων Υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ.
9.    κκ. Διευθυντές Ν.Π.Ι.Δ.
10.  κκ. Προέδρους Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων

Κοινοποίηση:
            κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη
Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Θέμα: Πρόσκληση-Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Σας γνωρίζουμε ότι την Τρίτη 19 Απριλίου 2011, σε ολόκληρη τη χώρα, θα εορταστεί η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης. Την ημέρα αυτή, στην πόλη της Έδεσσας, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:
Α) Δοξολογία στις 10.30 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Μαρία Ζωγράφου, Περιφερειακή Σύμβουλο.
Β) Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιού στο Ηρώο της πόλης, στις 11.00 π.μ. από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Ύστερα από τα παραπάνω, σας παρακαλούμε να παραβρεθείτε, με το προσωπικό των υπηρεσιών σας ή τα μέλη σας στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης. Τελετάρχες ορίζονται οι κκ. Μιλτιάδης Χαλκόπουλος και Μπιμπίτσος Χρήστος, υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας



  Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

·         Κατάλογος αποδεκτών
Σημαντική σημείωση:
Η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας παρακαλείται να φροντίσει για τις ιεροτελεστίες.
Ο Δήμος Έδεσσας παρακαλείται για τη διαρρύθμιση και ευταξία του χώρου του ηρώου.
Η ΙΙα Μ/Κ Μεραρχία παρακαλείται να φροντίσει για την στρατιωτική παράταξη.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας παρακαλείται να φροντίσει για την τάξη.
------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: Διοικητήριο Πέλλας - Έδεσσα
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 58200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2381351201
Έδεσσα, 8 Απριλίου 2011

Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη σε ανακοίνωση του πρώην Νομάρχη


Αναφορικά με την ανακοίνωση του πρώην Νομάρχη και νυν Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μιχάλη Καραμάνη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα «Εδεσσαϊκή», το προηγούμενο Σάββατο 2 Απριλίου, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

«Πρόθεσή μου είναι να δημιουργήσουμε στην Πέλλα τις προϋποθέσεις για ένα υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού που ευνοεί τον εποικοδομητικό διάλογο και τη συνεισφορά σε προτάσεις και ιδέες με ορίζοντα την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας. Στην κατεύθυνση αυτή, η ανακοίνωση του κ. Καραμάνη είναι χρήσιμη καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να δώσουμε περισσότερη, έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση στους ενδιαφερόμενους πολίτες και στην τοπική κοινωνία.  

Το ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρώ που προκάλεσε την ένσταση του πρώην Νομάρχη προκύπτει από τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία τα οποία συγκεντρώθηκαν από τις οικονομικές υπηρεσίες της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας και τέθηκαν στη διάθεσή μου ενόψει της κατάρτισης και ψήφισης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας. Τα συγκεκριμένα στοιχεία συγκεντρώθηκαν συστηματικά από τις υπηρεσίες της διοίκησης, συνολικά, αφορούν σε ανειλημμένες υποχρεώσεις της σημερινής Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την πληρωμή ολοκληρωμένων έργων που εκκρεμεί η αποπληρωμή τους, έργων για τα οποία υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση για την υλοποίησή τους με βάση πολιτικές επιλογές της προηγούμενης διοίκησης και λειτουργικές δαπάνες και διάφορες άλλες υποχρεώσεις προς τρίτους από προμήθειες αγαθών ή υπηρεσιών. Τα συγκεκριμένα στοιχεία διατηρούνται στη Διεύθυνση Οικονομικών της σημερινής Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη.

Η αναφορά μου στο παραπάνω ποσό ήταν αναγκαία ώστε να υπάρχει μία αφετηρία, ένα ποσό βάσης για τον οικονομικό προγραμματισμό με βάση το οποίο προχωρούμε το σχεδιασμό και την υλοποίηση του αναπτυξιακού μας προγράμματος. Πρόθεσή μου δεν ήταν και δεν είναι να θίξω τον κ. Καραμάνη και όπως όλοι γνωρίζουμε η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας, όπως και η σημερινή Περιφερειακή Ενότητα καλύπτουν μέσω του προϋπολογισμού τους λειτουργικές ανάγκες και (ανελαστικά) έξοδα πολλών Δημόσιων Φορέων που είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σημειώσω ότι υπάρχει αισιοδοξία για την ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και δεν είναι ούτε στις προθέσεις μας, ούτε στο πνεύμα της πολιτικής που ακολουθούμε να κατασκευάσουμε ένα ψευδές άλλοθι για την αδυναμία υλοποίησης έργου. Έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες της Πέλλας να προωθήσουμε την τοπική ανάπτυξη και κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση με όλες τις δυνάμεις μας, αλλά κυρίως με οργάνωση και υπευθυνότητα. Ήδη έχουμε εξασφαλίσει αρκετούς πόρους για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο οι οποίοι θα διατεθούν για έργα και δράσεις αναπτυξιακής υποδομής.


Θεόδωρος Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας 
---------------------------------------------------------------
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: Διοικητήριο Πέλλας - Έδεσσα
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 58200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2381351201
Έδεσσα, 8 Απριλίου 2011

Αγροτική Ημερίδα



Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας-Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) συνδιοργανώνουν Ημερίδα ενημέρωσης των αγροτών του νομού μας.

Το θέμα της Ημερίδας είναι «Πιστοποιούμενα Συστήματα: απλά ένας τρόπος οικονομικής ενίσχυσης ή μονόδρομος προοπτικής για μια βιώσιμη και αειφορική γεωργία;».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις Εγκαταστάσεις του Κέντρου «Δήμητρα» Σκύδρας, την Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 18.00, το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα παρουσιαστούν από ειδικούς γεωπόνους το καθεστώς των ενισχύσεων και ο τρόπος επιδότησης των Πιστοποιούμενων Συστημάτων, οι προδιαγραφές ποιότητας και η σημασία τους για την προώθηση και εμπορία της αγροτικής παραγωγής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Καλώ όλους τους αγρότες του νομού μας και ιδιαίτερα τους νέους αγρότες να παραβρεθούν στην Ημερίδα που συνδιοργανώνουμε στο Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης, στην Σκύδρα. Το θέμα της ημερίδας αφορά την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων και την ιδιαίτερη σημασία που έχει προκειμένου να μπορούμε να προωθήσουμε τα προϊόντα μας σε νέες αγορές οι οποίες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων που φτάνουν στο πιάτο του καταναλωτή. Η επιλογή μας να επενδύσουμε στην εκπαίδευση των αγροτών και στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην Πέλλα είναι μία στρατηγική η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την οικονομική ύφεση, αποκτώντας πρόσβαση σε νέες αγορές που παρουσιάζουν υψηλό ρυθμό ανάπτυξης. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Σκύδρα, Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
«Πιζηοποιούμενα Σσζηήμαηα: απλά ένας ηρόπος οικονομικής ενίζτσζης ή μονόδρομος προοπηικής για μια βιώζιμη και αειθορική γεωργία»;
18.00 -18.15 Χαιρετισμοί
18.15 – 18.45 Εμισχύσεις – επιδοτήσεις για τημ πιστοποίηση
αγροτικώμ προϊόμτωμ
κ. Μαρμασίδης ΢υμεώμ, Γεωπόμος της Περιφερειακής
Εμότητας Πέλλας
18.45 - 19.15 Αμαγκαιότητα τωμ Πιστοποιούμεμωμ Συστημάτωμ
κ. ΢ιδηρόπουλος Μιχαήλ, Γεωπόμος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.
«ΔΗΜΗΣΡΑ» ΢κύδρας
19.15 - 19.45 Προδιαγραφές ποιότητας για τημ εμπορία αγροτικώμ προϊόμτωμ
κ. Σσελεμπής Δημήτριος, Γεωπόμος της Περιφερειακής
Εμότητας Πέλλας
19:45 -20.00 Ερωτήσεις - Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου