Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΜΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Ας με συγχωρέσουν κάποιοι απ' τους λίγους αναγνώστες του blog που δεν τους αντιπροσωπεύει το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά αυτή είναι η άποψή μου!
Βαρέθηκα ν' ακούω μεγάλα λόγια και φανφάρες! Βαρέθηκα ν' ακούω χρυσαυγίτες, αριστερούς, οικολόγους, πράσινους, μπλε, με βούλες ή χωρίς, αναρχικούς και "απλούς" ανθρώπους να αγορεύουν για δικαιοσύνη, για αδικίες, για πρέπει και δεν πρέπει!! Σήμερα στον πολιτισμένο κόσμο της δυτικής κουλτούρας που ζούμε ακούω από παντού παράπονα! Δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί!! Πως να ζήσω με 700 ευρώ τον μήνα?!!!!! Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους άλλους και πληρώνονται
λιγότερο!! Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σας "αδικημένοι" της Ελλάδας και του υπόλοιπου πολιτισμένου κόσμου αν αξίζετε ακόμη και το φαγητό που τρώτε?? Ξέρετε με τι κόπο βγαίνει το μισό κιλό ψωμί, το μισό κιλό κρέας που καταναλώνετε καθημερινά? Κοπιάσατε ώστε να έχετε 22-23 βαθμούς χειμώνα καλοκαίρι στο σπίτι σας? Κερδίσατε με την "αξία" σας το αυτοκίνητο, την πλάσμα τηλεόραση των 50'' και τις λιχουδιές από κάθε μέρος του κόσμου, που καταναλώνετε βλέποντας την αγαπημένη σας εκπομπή? Ιδρώσατε για τον φωτισμό σε κάθε γωνιά της πόλης σας ή κουραστήκατε για να χτίσετε τα σπίτια, τα εξοχικά, τα θέατρα και τους δρόμους που λιώνετε τα λάστιχα των αυτοκινήτων σας??? Να συνεχίσω να λέω??? Είναι τόσο πολλά που δεν εχει νοημα.

Οι περισσότεροι σίγουρα κάτι κάνετε!! Αλλά για να απολαμβάνετε όλα τα παραπάνω δεν τ' αξίζετε!! Κανένας άνθρωπος του "πολιτισμένου" κόσμου (εκτός σπανίων εξαιρέσεων ανά τους αιώνες) δεν αξίζει να καρπώνεται όλα τα παραπάνω γιατί κανένας δεν έχει κοπιάσει τόσο ώστε να τα δικαιούται! Το ότι σήμερα τα έχετε όλα αυτά και τα θεωρείτε δεδομένα είναι γιατί πάνω από 4.000.000.000 άνθρωποι που ζούνε σε "υποανάπτυκτες" χώρες δουλεύουν χωρίς να καρπόνωνται τον ιδρώτα τους! Για τα δικά μας παπούτσια των30-50- 200-300 δολαρίων κάποιο παιδί δουλεύει όλη μέρα για ένα δολάριο. Ναι για ένα δολάριο που εμείς αν δούμε κάτω στον δρόμο δεν κάνουμε καν τον κόπο να σκύψουμε! Για να μην ιδρώνουμε το καλοκαίρι τα υπέρβαρα κορμιά μας και για να κάνουμε βόλτες εκατοντάδων χιλιομέτρων με τα 4x4, οι κάτοικοι ολοκλήρων κρατών στενάζουν κάτω από στρατιωτικό ζυγό για να τους κλέβουμε πετρέλαια και πρώτες ύλες! Παραπονιόμαστε όλοι για το "δικαίωμά" μας στην υγεία, στην παιδεία, στην πρόνοια, πως είναι χαμηλά πως δικαιούμαστε περισσότερα!!
Αυτοί που τους κλέβουμε τη γη τους, που καταστρέφουμε τα δάση τους, που εξαντλούμε κάθε πόρο της γης τους, που δουλεύουν ολημερίς κι ολονυχτίς μαζεύοντας τον καφέ που απολαμβάνουμε, τις μπανάνες που τρώμε και που πεθαίνουν βαθιά στα έγκατα της γης, κάπου εκεί κοντά στην κόλαση, σκάβοντας για τα διαμάντια που θα φορέσει η κάθε ΜΑΛΑΚΩ για να πάει στην όπερα???? Αυτοί δεν έχουν δικαιώματα? Δεν χρειάζονται γιατρούς, παιδεία, σύνταξη για τα γεράματά τους και πρόνοια γενικά για τους ανήμπορους?? Ή μήπως άλλη είναι η δικαιωσύνη και τα "δικαιώματα" τα δικά μου κι άλλα γι αυτούς???
Λοιπόν...... ή είμαστε μεγάλα λαμόγια, υποκριτές και τομαριστές ή θα πρέπει να παραδεχτούμε πως έτσι έχουν τα πράγματα και να πούμε πως λειτουργούμε ως ζώα (συγνώμη ζώα) κι ακόμη χειρότερα και πως η μόνη μας έγνοια ειναι το πως θ' ανέβουμε πιο ψηλά στην τροφική αλυσίδα! Δεν μπορώ ν' ακούω πλέον άλλες υποκριτικές αηδίες!!
Αν κάποιοι από εσάς που θα διαβάστε αυτό το άρθρο έχετε αντιρήσεις ....... καλά κάνετε! Δοκιμάστε πρώτα να "δημιουργήσετε" μια πόλη, πραγματική ή φανταστική και προσπαθήστε να ζήσετε σ' αυτήν με τα καλούδια που έχετε σήμερα! Αν τα καταφέρετε ζώντας "δίκαια" ελάτε να μου τρίψετε τ' αποτελέσματα στην μούρη!!!
Μέχρι τότε ρίξτε και καμιά ματιά γύρω σας και μοιραστήτε μερικά απ' τα "δικαιώματά" σας μ' αυτούς που ιδρώνουν για να τα έχετε!!
Αν πιστεύετε στον Θεό (οποιονδήποτε Θεό) κάντε μια προσευχή να τον ευχαριστήσετε που γεννηθήκατε στον "πολιτισμένο" κόσμο.
Εμείς οι Έλληνες ας κάνουμε μερικές προσευχές παραπάνω γιατί ίσως να μην έχουμε τόσα καλούδια όσο ο υπόλοιπος "πολιτισμένος" κόσμος αλλά έχουμε κάτι που δεν έχει κανένας άλλος!! ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ!! Ας την τιμήσουμε λοιπόν!!

ΥΓ Οι λίγοι που τα δικαιούνται όλ' αυτά και που αναφέρω στην αρχή είναι οι άνθρωποι που αφιέρωσαν την ζωή τους στην ανθρωπότητα. Γιατροί και επιστήμονες που τα επιτεύγματά τους βοήθησαν κι ανέβασαν το βιοτικό επίπεδο όλης της ανθρωπότητας.
ΥΓ2 Για το πως μπορεί να στηθεί μια ιδανική κοινωνία μη με ρωτάτε!! Γι αυτό υπάρχουν οι ειδήμονες που έχουν τις λύσεις! Οι Πασόκοι ας ρωτήσουν τον Γιωργάκη, οι του ΛΑΟΣ τον Καρατζαφέρη, οι χρυσαυγήτες τον Μιχαλολιάκο οι αναρχικοί...... ας διαβάσουν ξανα τον Μπακούνιν, κτλ κτλ, ..... βαριέμαι να τους αναφέρω όλους!!
.....και μη ξεχνάτε .... μην ακούτε όσους έχουν διαφορετική ή αντίθετη άποψη!! Εσείς μονο ξέρετε το δίκιο και την αλήθεια! Εσείς κι οι αρχηγοί σας!!

1 σχόλιο: